Huligani i infrastruktura su krivi za sve u HNS-u

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Čelništvo HNSmdash;a, osim skrivanja iza “huligana”, često vlastite probleme i nesposobnost pokriva infrastrukturom. Posljednji vapaj stigao je od Romea Jozaka direktor svih nogometnih reprezentacija koji se požalio kako u Austriji postoji mnoštvo terena s umjetnom travom i reflektorima, a u cijeloj Slavoniji samo jedan. Uz to je i ustvrdio kako će neuspjeh Umdash;19 reprezentacije u Austriji upravo zbog toga uskoro postati pravilo, a ne iznimka.

Teško mi je povjerovati da su Ćorić, Vlašić, Balić i ostali iz “najdarovitije generacije hrvatskog nogometa” izgubili jer nisu imali gdje trenirati s obzirom na to da su navedeni već prvotimci Dinama i Hajduka, pa im terena za trening ne nedostaje. Isto tako vjerujem da su Filip Benković i Branimir Kalaica, stoperi i do nedavno standardni reprezentativci, potpisali ugovore s Dinamom čime ih se ne bi eliminiralo iz reprezentacije, bili od koristi više od reflektora na stadionu s umjetnom travom. Romeo Jozak, kao i općenito vrhuška HNS, o tome rijetko pričaju.

Ono što posebno bode oči su njihovo traženje od države da im uredi stadione i terene? Zašto? Da bi onda iz cijele države oni talente mogli dovoditi u Dinamo ili ih šikanirati ako ne dođu? Uostalom nema li HNS 7 milijuna eura oročenih za gradnju reprezentativnog kampa? Pa što ga ne izgrade negdje u Slavoniji da povećaju broj terena s reflektorima, a ne kraj Dinamovog stadiona? Gabriele Volpi i njegova tvrtka, koja nema veze s HNK Rijekom, gradi kamp na Rujevici kojeg će Rijeka morati iznajmljivati i HNS će im za to pokloniti 1 milijun eura. HNK Gorica koja je svojevremeno izgubila licencu za Prvu ligu ne bi li Lokomotiva u njoj ostala, je dobila “vansudsku nagodbu” kojom su joj iz HNSmdash;a uložili u teren. Opet mdash; Hajduk mdash; klub koji je nakon 35 godina odlučio popravljati travnjak Poljuda od HNSmdash;a nije dobio ni kune, čak im nisu mogli ni posuditi novac, a investirali su pozamašna sredstva od kompletnog novog travnjaka i drenaže, do videonadzora i brojača ulaznica. Ili je možda Hajdukov problem bio što nisu odabrali standardnog dobavljača HNS trave?

Uostalom lokalne uprave i tako održavaju na životu nogometne klubove tako da su im najčešće besplatno ustupile stadione, neke ga održavaju o svom trošku, a uz sve to i sa značajnim sredstvima financiraju klubove za njihov neometani rad? A onda ti klubovi na ime raznih nameta financiraju HNS, suce, delegate,…. Da ne spominjem lokalne županijske nogometne saveze koje i sa 20% financiraju njihove županije i gradovi. Možda nije to sve k’o u Austriji, ali je onoliko koliko si te lokalne uprave mogu priuštiti, pa čak i više, a to nisu mala sredstva. Da iz HNSmdash;a neko kaže ‘ajmo optimizirati ta sva ulaganja, ‘ajmo ih preusmjeriti u infrastrukturu za amaterski nogomet i djecu pa bi još i imalo smisla, ali skrivati neuspjeh reprezentacije iza infrastrukture, a svoj vlastiti nerad iza uspjeha A reprezentacije je tužno. Romeo, je li vrijeme da se više maknete od domaćeg nogometa pa da u njega dođu ljudi koji će mu nešto i dati, a ne samo uzimati?


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email