Hrvatski sabor skinuo imunitet Marijanu Kustiću

Screenshot: TV Loki
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na danas održanoj sjednici Hrvatskog sabora skinut je imunitet zastupniku Marijanu Kustiću. Istaknuti HDZ-ovac ujedno je direktor natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnom savezu te predsjednik Nogometnog saveza Ličko-senjske županije.

Ovom odlukom Hrvatskog sabora Državnom odvjetništvu u Vukovaru dano je odobrenje da, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, može pokrenuti kazneni postupak protiv Marijana Kustića.

Podsjećamo, Marijan Kustić je u lipnju prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti kod mjesta Bobota nedaleko od Vukovara.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je Kustić upravljao osobnim vozilom marke BMW zagrebačkih registracijskih oznaka koje se kretalo iz smjera Vere te se, došavši do raskrižja s državnom cestom, nije zaustavilo na obavezni znak zaustavljanja. U tom je trenutku iz smjera Osijeka naišao Peugeot te je došlo do sudara. Nastradao je i Punto koji je došao iz smjera Bobote.

U sudaru je ukupno pet osoba ozlijeđeno, a od toga dvije teže. Jedan od njih je bio Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović za zdravstvo i sport te predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza, koji je bio Kustićev suvozač.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email