Hrvatski reprezentativci okupili se uoči Adria Cupa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Još nas samo jedan dan dijeli od početka dugoočekivanog HEP Adria Cupa, dvodnevnog pripremnog turnira za ovogodišnje Socca SP u malom nogometu. Hrvatski reprezentativci krenuli su s prvim treninzima, a izbornik Dino Kovač sastavio je roster od 15 igrača koji će imati prilike zaigrati na ovom prestižnom turniru.

”Još se nismo svi dobro upoznali, ali HEP Adria Cup bit će nam prva prilika da se okupimo i pripremimo za nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Drago mi je da me izbornik Kovač ponovno pozvao. Probat ću opravdati njegovo povjerenje. Nadam se da će biti još mnogo okupljanja i treninga kao uvertira za Grčku”, rekao je Marko Pavlović, jedan od reprezentativaca koji je već okusio nastup na Svjetskom prvenstvu.

”U Lisabonu je bilo fenomenalno. Organizacija je bila sjajna. Što se tiče naše reprezentacije, lani smo se okupili na brzinu pa nije bilo vremena za prave pripreme. Nadam se da će ove godine puno više igrača proći kroz selekciju i da ćemo ostvariti odličan rezultat na Kreti”, kazao je Pavlović i pritom prokomentirao izbornikov rad:

”Dino Kovač je jako dobar izbornik. Ima mnogo iskustva, puno priča s igračima i sve govori direktno, što je dobro jer tako ukazuje na naše eventualne pogreške, kao i na dobre stvari koje radimo”.

A novo ime u redovima hrvatske reprezentacije je Ernest Malarić, jedan od dvojice izabranih vratara koji će čuvati mrežu Hrvatske.

”Bilo je odlično na prvom okupljanju i mislim da će, što se tiče HEP Adria Cupa, sve proći dobro. Poznajem većinu igrača. Igrao sam s njima po raznim turnirima, a s izbornikom Kovačem sam par godina igrao i u 1. HMNL. Bilo bi mi drago otići i u Grčku, ali naravno, na izborniku je da odluči”, skromno je pojasnio Malarić.

Budući da se u sklopu Socca svjetskog malonogometnog prvenstva, pa tako i na Adria Cupu, pucaju tzv. socca penali (specifična vrsta penala nalik onima u hokeju), upitali smo novog vratara što misli o istima:

”Pratio sam prošle godine prvenstvo u Lisabonu i upoznat sam s tim načinom izvođenja. Na prvu mi je bilo malo čudno jer je to nešto novo, ali u svakom slučaju je zanimljivo. Vidjet ćemo kako će biti, ako do njih dođe”, rekao je za kraj.

Podsjetimo, na HEP Adria Cupu uz hrvatsku reprezentaciju, nastupit će Slovačka, Belgija, kao i najbolji malonogometaši iz Križevaca, a sve utakmice odigrat će se u Nogometnom centru Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku. Sve utakmice moći će se pratiti u izravnom prijenosu u programu SPTV-a.

RASPORED:

PETAK (03. SVIBNJA): 1. KOLO
20:00, Slovačka – Belgija
21:15, Hrvatska – Križevci

SUBOTA (04. SVIBNJA): 2. KOLO
12:00, Belgija – Hrvatska
13:15, Križevci – Slovačka

SUBOTA (04. SVIBNJA): 3. KOLO
18:45, Belgija – Križevci
20:00, Hrvatska – Slovačka


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter