Hrvatski klubovi u kvalifikacijama europskih natjecanja mogu igrati s predstavnicima Srbije te Bosne i Hercegovine

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

UEFA je ukinula neformalna ograničenja da se u kvalifikacijama Lige prvaka i Europske lige međusobno ne mogu sastati klubovi iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine, objavio je Klix.ba. Izuzetak ostaju potencijalni dvoboji predstavnika Kosova s onima iz Srbije i BiH. Ovakva praksa je uvedena od 2007. godine nakon što je došlo do nereda u Mostaru na utakmici Zrinjskog i Partizana.

Kako će se predstojeće kvalifkacije europskih natjecanja zbog pandemije koronavirusa igrati u promijenjenom formatu na samo jednu utakmicu domaćin koje će biti određen ždrijebom, izuzev play-offa Lige prvaka, te bez prisustva gledatelja na tribinama krovna nogometna organizacija se odlučila na ovaj potez.

Dinamo će tako u 3. kolu kvalifikacijama moći igrati protiv Sarajeva ili Crvene zvezde ukoliko bosanskohercegovački i srpski prvak izbore plasman u tu rundu natjecanja.

Rijeka, Osijek i Hajduk, koji se u natjecanje uključuju u trećem odnosno drugom kolu kvalifikacija Europske lige, moći igrati sa srpskim predstavnicima Vojvodinom, Partizanom i TSC Bačkom Topolom odnosno bosanskohercegovačkima klubovima Zrinjskim, Željezničarom i Borcem iz Banja Luke.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter