Hrvatski dragovoljac – ispali sa stilom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski dragovoljac je novi drugoligaš.To je epilog nakon 36 kola ovogodišnje 1. HNL. Crni iz Sigeta su u 36 utakmica ostvarili 7 pobjeda, 9 remija i 20 poraza, pritom su postigli 41, a primili 61 pogodak i osvojili 30 bodova.

DOJAM:
Uz dužnu poštovanje svima koji su izborili ostanak u ligi ili dodatne kvalifikacije, rekao bih da su Dragovoljci prikazali možda i najljepši nogomet. U utakmicama se itekako moglo vidjeti da igra Crnih, bilo pod Krešimirom Ganjtom ili Davorom Mladinom, ima i glavu i rep, stvara se puno šansi, postiže se puno pogodaka u njihovim utakmicama (gotovo 3 po susretu). Može se reći da u Sigetu imaju plava ramena od stalnog tapšanja zbog dobre igre, no isto tako vjerujemo da bi bar pola tih tapšanja mijenjali za 3-4 boda više na kontu. Kao dugogodišnji pratitelj HNL-a dodao bih osobnu opasku da je jedino Segesta iz Siska 1996/97. pokazala bolji nogomet, a ispala iz lige. Ono zbog čega se može još žaliti je činjenica da Dragovoljci pozitivan međusobni omjer imaju s Osijekom i Zadrom, a izjednačeni (sva 4 remija) sa Slaven Belupom.

RAZLOG ISPADANJA:
Najveći problem u igri je svakako nedostatak rasnog strijelca. Najbolji strijelac je vezni igrač Stipe Bačelić-Grgić, dok su najbolji strijelci među napadačima postizali po 5 pogodaka. Kolika je bila kronična neefikasnost pokazuje podatak da su Kalinić, Vargić i Zelenika u jesenskoj polusezoni zaustavljali udarce s 11 metara Jazviću, Brtanu i Bačelić-Grgiću.

PROMOVIRANI IGRAČI:
Mnogi javnosti nepoznati igrači su se ove sezone promovirali u Sigetu. Prednjačio je iskusni Stipe Bačelić-Grgić koji je imao sjajnu sezonu s 10 pogodaka i 7 asistencija. Odmah do njega bili su krilni napadači Filip Jazvić s 5 pogodaka i 2 asistencije, te posebno mladi Jan Doležal s 5 pogodaka i 6 asistencija, pritom pogodivši mreže i Hajduka i Dinama. Valja spomenuti oba beka, desnog Dinu Kluka s 3 asistencije, lijevog Darija Tomića koji je bio u fokusu Hajduka, vratara Ivana Čovića te stopera Tomislava Mrčelu koji je dospio i u fokus australskog izbornika. Stoga uopće ne treba sumnjati da će većina prvotimaca iz Sigeta bez problema pronaći nove poslodavce u 1. ligi ili inozemstvu.

Marijo Vrlički


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter