Hrvatska malonogometna reprezentacija uskoro odlazi na Svjetsko prvenstvo: Ako ćemo igrati kao lani protiv Njemačke, mogli bi daleko dogurati

Foto: Vedran Tolić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nešto više od tjedan dana ostalo je do najvećeg malonogometnog događaja godine: Socca svjetskog malonogometnog prvenstva, koje će se održati na Kreti u gradu Rethymno od 12. do 20. listopada.

Među četrdeset zemalja sudionica našla se i Hrvatska, koja je već sudjelovala na premijernom izdanju toga prvenstva, prošle godine u Lisabonu. Naši reprezentativci ove godine su pomlađeni te itekako željni uspjeha.

”Što se tiče priprema, trenutno je najveći problem okupiti se u punom broju jer dolazimo iz svih dijelova Hrvatske, a svatko ima puno obaveza. Neki od nas smo igrači i treneri u svojim matičnim klubovima, bilo nas je dosta i ozlijeđenih, a tu su i poslovne obveze… Međutim, slažemo se i mislim da bi to moglo dobro funkcionirati. Do Krete ćemo napraviti još nekoliko treninga, a u pripremi su nam dosta pomogle i prijateljske utakmice koje smo odigrali s Mađarskom i Slovenijom”, rekao je Karlo Pagadur, jedan od reprezentativaca.

Upravo je Pagadur jedan od ”stare garde” igrača kojemu je izbornik Kovač i ove godine ukazao povjerenje pa stoga iz prve ruke može usporediti sadašnju momčad s onom prošlogodišnjom.

‘Ovogodišnja reprezentacija je malo mlađa od one lanjske. Mislim da su sadašnji dečki fizički spremniji i da bi ove godine mogli biti bolji rezultati nego prošle godine kad smo stigli do osmine finala. Nekoliko nas već je osjetilo čar igranja na ”velikoj pozornici” tako da će nam to također biti jedna olakotna okolnost. Ne bi nam ove godine sve trebalo biti toliki stres i nepoznanica’‘, kazao je Pagadur.

Podsjetimo, Hrvatska je prošle godine u skupini u prvom kolu doživjela šokantan poraz od Angole, ali je zatim uspjela pobijediti sada aktualne svjetske prvake Nijemce te Indiju. U osmini finala naši reprezentativci odigrali su 2:2 s Poljskom, koji su u daljnji krug natjecanja prošli nakon boljeg raspucavanja tzv. Socca penala.

Ove godine naši reprezentativci u skupini B sastaju se s Brazilom, Kolumbijom, Alžirom i Turskom. Većina od tih zemalja totalna su im nepoznanica, no kažu, ne boje se nikog.

‘Zna se što je Brazil u malom nogometu. Ne moram niti pričati o tome. Za ostale protivnike stvarno ne znam. Alžir i Kolumbija prvi put nastupaju i htjet će se dokazati, ali mislim da kao i prošle godine, sve ovisi o nama. Ako ćemo igrati kao onda protiv Njemačke mislim da će se napraviti dobar rezultat, a ako nećemo biti koncentrirani na utakmicu i taktiku može biti svašta, baš kao protiv Angole”, zaključio je Pagadur.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter