Hrvatska malonogometna reprezentacija spremna za Adria Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometni centar Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku 3. i 4. svibnja ugostit će vrhunske malonogometaše u sklopu Adria Cupa, pripremnog turnira za nadolazeće Socca SP u malom nogometu koje će se održati u listopadu u Grčkoj. Na tom turniru, uz reprezentaciju Hrvatske, nastupat će Slovačka i Belgija, a pridružit će im se i ponajbolji križevački malonogometaši. Izbornik Dino Kovač sastavio je širi popis od 17 imena, od kojih će 15 imati prilike zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. 

”Jako mi je drago što sam opravdao povjerenje Dina Kovača i što me ponovno pozvao da zaigram za hrvatsku reprezentaciju. Adria Cup je odlična ideja. Drago mi je što ćemo ove godine ranije početi s pripremama i što će izbornik imati dovoljno vremena da vidi na koje igrače može računati. Ako se pripremimo dovoljno dobro, siguran sam da možemo napraviti bolji rezultat nego prošle godine”, kazao je simpatični Zadranin Dino Škibola, reprezentativac koji je Hrvatsku predstavljao na premijernom Svjetskom prvenstvu u Portugalu i koji je tamo oduševio svojim igrama.

”Svjetsko prvenstvo u Lisabonu je bilo nevjerojatno iskustvo. Bio sam sretan što sam uopće pozvan u reprezentaciju. Nisam očekivao da ću se toliko dobro prilagoditi i da će izbornik Kovač toliko računati na mene, a na kraju sam bio najbolji strijelac reprezentacije”, pojasnio je Škibola te dodao:

”Sjajno je što nam dolaze reprezentacije poput Slovačke i Belgije da uopće vidimo na kojoj smo razini u odnosu na njih. Poslije Adria Cupa znat ćemo na čemu ćemo morati poraditi.”

Osim nekoliko reprezentativnih starosjedioca, na popisu su se našla i neka nova imena. Jedan od njih je i Patrik Pasariček.

”Velika mi je čast što me Dino Kovač pozvao u reprezentaciju. Svakom sportašu bila bi čast igrati za bilo kakvu reprezentaciju, a pogotovo kada se radi o sportu koji voli i u čemu se vidi. Vjerujem da će Adria Cup biti izvrsno pripremljen i da će organizacija biti na nivou”, kazao je Pasariček te nastavio:

”Vidio sam popis reprezentativaca i znam neke igrače. S Ernestom Malarićem i Matijom Ezgetom sam igrao po raznim turnirima, a s Karlom Pagadurom sam nastupio u selekciji Zagreb Winter Cupa. Mislim da ćemo biti jedna odlična ekipa.”

A tko ne bi volio zaigrati za svoju domovinu na Svjetskom prvenstvu?

”Volio bih otići na ovogodišnje svjetsko prvenstvo u Grčku. Za mene bi to bilo veliko iskustvo. Nadam se da ću se kroz ove pripremne turnire nametnuti izborniku Kovaču i da ću sve uspjeti uskladiti s velikim nogometom kojeg također treniram”, kazao je perspektivni Pasariček.

Utakmice će se na Adria Cupu 3. svibnja odigrati u 20:00 i 21:15 sati, a 4. svibnja u 12:00, 13:15, 18:45 te 20:00 sati. Hrvatska će u petak igrati protiv selekcije križevačke lige, dok u subotu naši reprezentativci igraju protiv Belgije i Slovačke.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter