Hrvati preuzeli struku Legije

Foto: Robert Błoński‏ / twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Struku varšavske Legije preuzeli su hrvatski treneri. Romeo Jozak je službeno potvrđen za novog trenera aktualnog poljskog prvaka, prvi pomoćnik će mu biti dosadašnji trener Gorice Dean Klafurić, a u stručnom stožeru će sudjelovati i Ivan Kepčija kao tehnički direktor te Krešimir Šoš kao kondicijski trener. Obojica su do sada radili u omladinskoj školi Dinama.

Jozak je ugovor potpisao do kraja aktualne sezone s mogućnošću produženja suradnje za još dvije godine. Suradnici će mu još biti Aleksandar Vuković kao pomoćni trener te Krzysztof Dowhań i Wojciech Kowalewski kao treneri vratara.

Predsjednik kluba Dariusz Mioduski je na predstavljanju novog trenera rekao:

“Romeo Jozak je jedna od najakrizmatičnijih osoba u hrvatskom nogometu. Stoji iza mnogih uspjeha Dinama, kluba koji je i po pritisku i po uvjetima te ograničenjima sličan Legiji. Klub danas treba karizmatičnog lidera kako bi uspješno podigao igrače koji su posljednjih mjeseci igrali ispod svojih mogućnosti. Legija danas treba šok kako bi što prije bili spremni na izazov obrane naslova prvaka te kako bi povratili vjeru u uspješan i održiv razvoj. Iako smo odluku o smjeni trenera donijeli tijekom proteklih dana, s aktualnim trenerom i njegovim suradnicima razgovaramo već mjesecima o strategiji i razvoju koji bi se bazirao na skautingu i treningu, a Romeo Jozak je u tome bio uspješan u Dinamu. Vjerujem da će mu njegovo međunarodno iskustvo i menatalitet koji je sličan našem pomoći u što bržoj aklimatizaciji i da će nas uz pomoć čitavog kluba voditi do novih uspjeha u Poljskoj i europskim natjecanjima.”

Jozaku će to biti prvi samostalni trenerski posao u dosadašnjoj karijeri. Od ožujka do lipnja ove godine je bio sportski direktor Dinama, a prethodno je više od tri godine obnašao funkciju tehničkog direktora Hrvatskog nogometnog saveza. Na tu poziciju je došao s mjesta voditelja omladinske škole kluba iz Maksimira.

Foto: Legia

Dean Klafurić je bio Jozakov suradnik u Dinamu, a posljednjih tjedana je bio trener drugoligaša Gorice koju nakon pet odigranih kola ostavlja na drugom mjestu ljestvice sa 12 osvojenih bodova.

Ivan Kepčija je pak obnašao funkciju zamjenika direktora omladinske škole Dinama, a s Jozakom je bio koautor knjige “Razvojni program HNS-a” dok je Krešimir Šoš bio kondicijski trener Plavih.

Predstavljanje Jozaka kao novog trenera Legije:

 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter