Hoćemo izbore!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dinamo je ispao iz Europe prije početka nove školske godine. Dinamo nije osvojio niti jedan trofej ove sezone. Dinamo je u kratkom razdoblju na Sammiru, Petevu i Guilhermeu izgubio love koliko Rudešu primjerice treba za odraditi sezonu u prvoj ligi.

Bulumenta novinara u današnjim izdanjima, nakon što su hladne glave prespavali turbulentnu noć, propituje gdje je pošlo po zlu. Jesu li igrači krivi? Je li Mario Cvitanović ‘prezelen’ za ovakav klub? Koga dovesti u smiraj prijelaznog roka, a koga se riješiti? Pitanja mnogo, ali sve onako, mlako. Čak se ne propituje žele li plavi superstarovi idućih godinu dana igrati protiv Intera, Rudeša i uvijek neugodne Lokomotive. No na kraju, nitko nema petlju postaviti pitanja ‘direkt u glavu’ u strahu da ga šef sportske redakcije ili gazda novina ne zašpota.

Što se dogodilo u 2017. godini? U ovoj farsi od HNL-a, Dinamo je izgubio i prvenstvo i kup. Protiv Skënderbeua – solidne, ali realno puno slabije ekipe -izletjelo se iz Europe. Na igračko-trenerskim rošadama i promašajima ozbiljan novac je izgubljen. Počelo je suđenje za najveću pljačku kluba u povijesti. U nekoj ozbiljnijoj organizaciji, nebitno radi li se o sportskom klubu, obrtu ili firmi, netko bi se zapitao – tko snosi odgovornost za ovakvo stanje?

Dok su bili okuraženi protekcijom na svim razinama, bahatluk je prevladavao na terenu, u ložama i medijima. Ako su tako sigurni u smjer i način vođenja kluba, zašto uprava Dinama ne bi pokazala petlju i odgovornost, te stavila mandat na raspolaganje – pa nek’ članovi pokažu palac gore ili dolje?

Malicioznost i frustracija onih koji pružaju potporu ovoj upravi najbolje bi se manifestirala kroz rečenicu: „Da su Zdravko i Zoki u klubu bili, ne bi se ono sinoć dogodilo“. Sve dosadašnje eskapade, sramoćenja, prevare i poniženja kluba bile su zamaskirane iza fasade uzastopnih titula i nastupa u Europi. Danas toga više nema, a car je gol.

Za loš rezultat i cijelu poslovnu godinu nitko ne očekuje kolektivni seppuku (harakiri) od uprave Dinama, ali ako su zaista uvjereni da klub ide pravim smjerom, te u prvom redu što članovi kluba misle o trenutnoj situaciji, pokažite karakter i raspišite izbore. Tako ozbiljni klubovi rade. Ali ne izrežirane izbore s vašim povjerenicima, već izbore s pravom glasa svih članova pa da vidimo čija majka crnu vunu prede; želi li navijački puk Marčinka, Barišića, gospođu Božicu, Lesičkog, Plavka, Škegru, gospođicu Petrnel, Svetinu i trenutno šepavog savjetnika Mamića, ili ljude koji bi za razliku od aktualne uprave dobili legitimitet svih navijača.

Gospodo, karte na stol.

Goran Đulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter