Hoće li Hajduk konačno shvatiti da su navijači bitni?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Posljednjih dana naveliko se počelo kalkulirati hoće li Hajduk u 2012. godine nadmašiti prošlogodišnju brojku od 8.500 članova koji su s entuzijazmom poduprli projekt Naš Hajduk i izišli na izbore za članove Nadzornog odbora Kluba? Zapravo ne treba se uopće zamarati brojkama, bitnije je da se promijeni dosadašnji odnos Hajduka prema njegovim navijačima.

Upravo to je i bio jedan od ciljeva projekta Naš Hajduk, koji je pokrenut od strane Kluba navijača Torcide u veljači prošle godine. Dakle, prva faza projekta Naš Hajduk imala je dva cilja: izbor neovisnog i stručnog upravljačkog kadra, a drugi unaprjeđenje odnosa Hajduka prema svojim navijačima.

Izabrani članovi Nadzornog odbora već nekoliko mjeseci nadziru rad Uprave. Koliko dobro, vrijeme će tek pokazati. Ono što veseli je činjenica da je ovaj model odvojio Hajduk od dnevne politike. Otvorile su se brojne teme koje nas guše posljednje desetljeće i koje treba zatvoriti prije nego krenemo naprijed. Također šaroliko društvo koje su navijači izabrali ne mogu stati u istu rečenicu s ekipom političkih pijuna koji su godinama “nadzirali” rad kluba mdash; o čijem “dobro odrađenom” poslu svjedoče minusi, tužbe i srozan ugled.

Drugi dio projekta je bio “natjerati” Hajduk da se okrene onima zbog kojih postoji i živi vječno mdash; njegovim navijačima. Upravo zbog toga je definirano da se članarina plaća direktno Hajduku, ne Udruzi. Na koncu je i vođenje odnosa sa članovima prepušteno zaposlenicima Hajduka. Koliko je bilo mudro zaposlenicima Hajduka prepustiti rad sa članovima/biračima, ostaje nam za vidjeti, ali vjerujemo da su potencijalna Hajdukova dobit i benefiti za navijače vrijedni rizika.

Čak je i visina godišnje članarine u iznosu od 100 kn zamišljena kao financijska injekcija Klubu (uz standardnih cca. 15 milijuna kuna za karte koje kupe navijači). Možda široj navijačkoj javnosti nije poznato, ali od preoblikovanja (vjerojatno i puno prije), članstvo i odnos s navijačima je prepušten malom odjelu unutar Kluba mdash; Odjelu za članstvo. Taj odjel je primarno prodavao karte za utakmice, a članstvo je onda prepušteno brojnim društvima prijatelja Hajduka. Dakle, glavna i osnova supstanca tvrtke mdash; klijenti/navijači mdash; su prepušteni radu par zaposlenika i 30mdash;ak volontera. Nije postojala nikakva strateška odrednica službenog Hajduka u radu s navijačima.

Doduše, spominjalo se da Hajduk š.d.d. ne može imati članove, nego samo dioničare, mada se ni prema potonjima nisu baš iskazali (dapače više su nas vrijeđali izvještajima o radu koje su nam prezentirali na Godišnjim skupštinama dioničara). A može li dioničko društvo imati članove, možda ne bi bilo loše pitati American Express, Konzum , Multiplus, DM, i sl.., koji su okupili značajan broj članova vjernih njihovom brandu.

Neovisno tome što je Hajduk bio dovoljan samom sebi tj. onima koji su od njega dobro živjeli, navijači nikada nisu napustili Klub. To se najbolje vidjelo na proslavi stotog rođendana mdash; kojeg su navijači sami proslavili. Upitno je koliko takvo stanje opijenosti i slijepe vjernosti može trajati. Krajnji je trenutak da Hajduk počne ozbiljno raditi sa svojim navijačima. Neka se u Klubu zapitaju koliko imaju pretplatnika, tko su oni i kako iz godine u godinu povećati njihov broj. Bitno je proanalizirati listu dioničara, a na Glavnim skupštinama se prema njima odnositi sa dužnim poštovanjem. Netko treba vrijedno zbrajati, odgovarati za broj i veseliti se svakom novom članu. Također je vrijeme da klub organizira svoje ambasadore mdash; udruge navijača mdash; na način da im pomogne smjernicama u kojima će djelovati, ali i postavi jasna pravila igre.
Navijači zaslužuju kreiranje jasnih proizvoda počevši od ulaznica, pretplata i članstva do dresova, muzeja, razgledavanja stadiona i cijelog seta suvenira. Samim time će se u Klubu stvoriti i potreba za prodajnom mrežom za navijače (b2c) i poslovne partnere (b2b). Hrvoje Maleš je jednom prilikom izjavio da u Njemačkoj 30% prihoda od navijača čine ulaznice, a 70% sve ostalo. U Hajduku je taj omjer 90mdash;10, ali u korist ulaznica. Hajduk je svojevremeno dao izraditi studiju koja je izračunala da vrijednost i pojavnost branda Hajduka u medijima iznosi 200 milijuna kuna godišnje mdash; pravo je pitanje koliko zaposlenici Hajduka te vrijednosti prodaju sponzorima i po kojoj cijeni? Taj podatak je direktno vezan uz navijače i njihovo zanimanja za hajdučki brand.
Zbog svega navedenog ne treba se zamarati brojem članova koje će Hajduk imati na kraju 2012. godine. Zamarajmo se time da temeljni akt odnosa Hajdukmdash;navijači bude napokon izrađen i postavljen na zdravim i poštenim osnovama. Kada su Torcida i ostali navijači potpomognuti Hajdukom na “homdash;ruk” vodili učlanjivanje skupili smo u samo par mjeseci oko 8.500 članova mdash; sada je to kompletno prepušteno Hajduku. Hajduk treba graditi strategiju upravljanja tim resursom. Da budemo potpuno jasni mdash; Hajduk ove godine sam vodi svoje članstvo koje se može “kupitirdquo; direktno preko Kluba ili preko udruga navijača kao što su Društva prijatelja Hajduka (napominjem da Torcida nije uključena u članstvo Hajduka, već je to posebno članstvo da bi se zadržala njihova neovisnost).

Odnos sa svim udrugama navijača Hajduk će regulirati internim pravilnicima i ugovorima kojima će odrediti okvire njihova djelovanja. Naša preporuka je da se uvedu jednaka prava svim članovima Hajduka, ali i svim predstavnicima navijačkih udruga. Drugim riječima, ne očekujemo da imaju posebne benefite u odnosu na ostale navijače. Ukoliko postoji potreba za komercijalnim radom za Hajduk pojedinih navijača/poslovnjaka onda se on ne bi trebao voditi kroz udruge navijača mdash; već bi se trebao voditi kao klasičan poslovni odnos. Samo postojanje udruge navijača Hajduka u svojoj biti mora biti neprofitabilno. Sam Hajduk svoj brand mora “naučitirdquo; definirati, prodavati i zarađivati na njemu.

Na koncu udruga Naš Hajduk će priznati svakog koji je platio članarinu Hajduku kao svog člana. Na sve buduće akcije koje udruga dogovori (novi izbori ili baratanje s dionicama) će imati pravo svaki član Hajduka tj. Našeg Hajduka.Također očekujemo uskoro sa Hajdukom konačno potpisati i ugovor o suradnji koji je u Hajduku od sredine prošle godine i koji je definirao sve gore navedeno. Time će prva faza projekta Naš Hajduk biti završena.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email