HNS smanjio naknade za razvoj igrača

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza 19. prosinca je stupila na snagu nova Odluka o visini naknade za treniranje i razvoj igrača, a koja je zamijenila odluku koja je vrijedila od lipnja 2011. godine.

Navedenom odlukom je definirana naknada koje se isplaćuje u slučaju prelaska igrača između dva kluba HNS-a, a odnosi se na treniranje koje je obavio klub/klubovi od početka natjecateljske godine u kojoj je igrač napunio 12 godina života do kraja natjecateljske godine u kojoj je igrač napunio 21 godinu života, a pod uvjetom da je igrač zaključio ugovor s klubom najkasnije u natjecateljskoj godini u kojoj je napunio 23 godine života.

Naknada za treniranje izračunava se na način da se godišnji novčani iznos određen za kategoriju u koju je klub s kojim igrač zaključuje ugovor svrstan, pomnoži s brojem natjecateljskih godina koje je igrač proveo u klubu/klubovima za koje je bio registriran u razdoblju od 12 do 21 godine života.

Nova odluka donosi dvije velike promjene u odnosu na dosad važeću. Smanjene su naknade po kategorijama koje su klubovi dosad morali plaćati te je promijenjen način na koji su klubovi dužni isplatiti naknadu.

Naknade sad iznose:

Visina naknade koja vrijedi od 19. prosinca 2018. godine

Dok su prethodno iznosile:

Naknade koje su vrijedile od lipnja 2011. do prosinca 2018. godine

Smanjivanjem naknade pogodovalo se bogatijim klubovima kojima će na ovaj način biti olakšano dovođenje mladih nogometaša. Klubovi u kojima su talentirani igrači napravili prve nogometne korake će u budućnosti tako imati manju financijsku korist.

Osim smanjivanja naknade došlo je i do promjene u načinu isplate iste koja se sad odvija na sljedeći način:

Način isplate koji vrijedi od 19. prosinca 2018. godine

Prethodno je pak to pitanje bilo regulirano na sljedeći način:

Način isplate koji je vrijedio od lipnja 2011. do prosinca 2018. godine

Novost je i da se odluka od sada odnosi i na nogometašice.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter