HNS: Smanjenje i novi obračun naplate naknade za razvoj je u korist svih klubova

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Proteklog mjeseca (19.12.) Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je donio novu Odluku o visini naknade za treniranje i razvoj igrača kojom je smanjio dosadašnje naknade te je uveo novi obračun naplate istih.

Zbog toga smo HNS-u poslali upit kojim smo zatražili pojašnjenje tko je raspravljao o navedenoj odluci te zbog čega je IO odlučio nakon sedam godina napraviti promjene na ovom području.

Glasnogovornik saveza Tomislav Pacak kratko nam je odgovorio: “Odluku je predložila Komisija za profesionalni nogomet. Novom odlukom se pojednostavljuje obračun naknade, klubovi iz kojih igrači odlaze prije će dobiti naknadu. Ovime se išlo u korist i klubovima koji primaju i koji plaćaju naknadu.

Komisiju za profesionalni nogomet čine predsjednik Robert Markulin (Slaven Belupo), tajnik Josip Brezni te članovi Branko Laljak (Inter-Zaprešić), Srećko Juričić (Rijeka), Tomislav Svetina (Dinamo) te Igor Galić (Osijek). Koncem godine (20.12.) je njen član postao i Dario Šimić iz Hrvatske udruge “Nogometni sindikat”.

Zanimljivost je svakako da se prije donošenja odluke nije konzultiralo Komisiju za amaterski nogomet koju čine predsjednik Mato Kljajić, tajnik Hrvoje Hrkač te članovi Igor Žiković, Pero Karatović, Milan Matanović i Damir Bohnar, ipak se ista tiče i niza amaterskih klubova iz kojih igrači prelaze u profesionalne klubove, no o istoj je raspravljala isključivo komisija u kojoj većinu čine predstavnici klubova koji se natječu u HT Prvoj ligi i kojima odgovara što niža naknada za razvoj jer upravo ti klubovi često dovode mlade igrače iz amaterskih sredina i klubova nižeg ranga natjecanja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter