HNS (ponovno) osjetio potrebu podržati Damira Vrbanovića: ‘Poštujemo načelo presumpcije nevinosti’

Screenshot: HRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski nogometni savez danas se oglasio priopćenjem u kojem nam iz krovne nogometne kuće prenose komentar predsjednika Davora Šukera na temu (neupitnog) statusa izvršnog direktora Saveza Damira Vrbanovića.

Na tri godine nepravomoćno osuđeni Vrbanović je, prema nedavnom pisanju tjednika Nacional, pod istragom FIFA-inog etičkog tijela te (između ostalog) bivšem (izvršnom) direktoru Dinama, sukladno propisima krovne svjetske nogometne kuće, prijeti i doživotna zabrana obavljanja funkcija u nogometu.

>> “Dinamo – to smo mi” od FIFA-e zatražio da se Vrbanoviću zabrani bavljenje nogometom

Iz Saveza su povodom posljednjih medijskih pisanja i izvještaja tako ponovno osjetili potrebu reagirati priopćenjem u kojem po tko zna koji put naglašavaju da su totalni legalisti koji prije svega poštuju presumciju nevinosti:

“Kao što smo već nekoliko puta naglašavali, Hrvatski nogometni savez poštuje jedno od temeljnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. U tom kontekstu, HNS prepušta državnim institucijama da u pravednim postupcima utvrde opravdanost neke sumnje, a Savez će do pravomoćnosti svake presude vjerovati u nevinost te neće komentirati postupke koji su u tijeku. Prema tome, i HNS i g. Vrbanović komentirat će ovaj slučaj kada odluka suda bude pravomoćna.

Nadalje, sasvim je razumljivo i legitimno da FIFA ili UEFA provode određene istražne radnje prema zaprimljenim prijavama. HNS također neće javno komentirati takve postupke poštujući načelo povjerljivosti, ali Savez će dati podršku tom procesu dijeleći potrebne povratne informacije istražiteljima” – stoji u priopćenju Saveza.

>> HNS: “Bez komentara”

Pa eto, u nekoj paralelnoj stvarnosti u kojoj HNS obitava javnost je nakon ovog priopćenja mirna i optimistična?!

>> Komisije HNS-a: Savez se ne odriče pravomoćno osuđenog Nevena Šprajcera

Presumpcija nevinosti FIFA vs HNS

Povezane vijesti:

>> Jeb’o etiku, jeb’o zakone: Izbačeni HDZ-ovci ponovno u nogometnoj ‘vladi’!

>> Politika o HNS izborima: Promjene potrebne, odgovorni ne postoje


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter