HNS ponovno mijenjao propozicije natjecanja mlađih kategorija

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon samo par mjeseci Hrvatski nogometni savez se ponovno odlučio na promjenu propozicija natjecanja za mlađe dobne kategorije. U listopadu prošle godine Savez je donio odluku da će juniorska liga od iduće sezone (2016/17) biti obavezna za sve prvoligaše te da će se proširiti sa dosadašnjih 12 na 16 klubova.

>> HNS ponovno promijenio propozicije natjecanja mlađih kategorija

Odluka o izmjenama Propozicija natjecanja Prve HNL juniora u natjecateljskoj godini 2015/16

Međutim ta odluka neće doživjeti svoje ostvarenje i nakon samo par mjeseci HNS se odlučio za povratak na staro. Tako ćemo i od iduće sezone gledati juniorsku ligu na nacionalnoj razini sa 12 klubova, a prvoligaši neće morati u istoj sudjelovati. Pravilnikom je predviđeno da na kraju aktualne sezone iz juniorske lige ispadne posljednjeplasirana momčad koju će u idućoj sezoni zamijeniti pobjednik završnice na kojoj nastupaju prvaci liga juniora na razini središta HNS-a.

HNS je pak ostao pri svom stavu da nacionalnu prvu ligu juniora, kadeta i pionira od iduće sezone mogu igrati samo oni klubovi čija se seniorska momčad natječe u najmanje trećem rangu natjecanja. Ovom odlukom je pogođen splitski Adriatic koji je uoči ove sezone potpisao suradnju s Hajdukom. Iako njihovi kadeti i pioniri dobro stoje na ljestici koja broji 16 klubova (kadeti su nakon 22 odigrane utakmice 8. uz ostvarnu pobjedu s Dinamom i remi s Hajdukom, a pioniri čak četvrti) od iduće sezone za njih neće biti mjesta u prvoj ligi.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter