HNS podržao kandidaturu Aleksandra Čeferina za novi mandat na čelu UEFA-e

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sudjelovao je na sastanku regionalnih nacionalnih saveza Jugoistočne Europe koji se u srijedu i četvrtak održao u Bukureštu. Cilj saveza ove regije jest smanjenje razlika između istoka i zapada, uvođenje novih natjecanja, promidžba sudjelovanja nacionalnih saveza u javnim poslovima te podizanje svijesti u vezi društveno-pozitivnih posljedica nogometnih investicija – navodi se na službenim stranicama HNS-a.

Na sastanku su sudjelovali predsjednici i glavni tajnici 14 nogometnih saveza: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovenije i Turske, a kao gosti su im se pridružili predstavnici nogometnog saveza Engleske te UEFA-e.

Predstavnici 14 nacionalnih saveza jednoglasno su odlučili prihvatiti zajedničku deklaraciju te podržati kandidaturu Aleksandra Čeferina za mjesto predsjednika Uefe u izborima 2019. godine.

Foto: HNS

Osim toga je jednoglasno izglasano i uvođenje regionalnog međunarodnog natjecanja za uzrast U-15 kojem je cilj izbjeći da države ove regije ostanu mjesta gdje se samo razvijaju mladi igrači, bez velikih dugoročnih uspjeha u nogometu. Zamišljeno je i da će se kroz ovo natjecanje doprinijeti razvoju nogometa kroz poticanje unutrašnjih uspjeha na nivou klubova i reprezentacija, a domaćin prvog turnira će biti Turska.

Uefin manager razvoja Noel Mooney prezentirao je “UEFA GROW” model društveno-pozitivnih povrata na nogometne investicije, koji podržava pozitivne posljedice javnih ulaganja u nogomet za zajednicu te političkim akterima pruža podržavajuće argumente za razvoj infrastrukture. Ovaj model čuva autonomnost nogometa te predstavlja poslovni model kojim javna vlast može podržati razvoj nogometa na svim razinama – zaključuje se u objavi Saveza.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter