HNS ostao bez menadžera strateškog planiranja

YouTube Screenshot N1
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na danas održanoj konferenciji za medije Hrvatskog nogometnog saveza, koja je održana povodom zaključenja natječaja za obnovu prvoligaških travnjaka, direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić, novinaru Nova TV, potvrdio je da se Savez rastaje s Ivanom Herakom.

Bivši ministar turizma (u Vladi Zlatka Mateše, vječnog predsjednika HOO-a) u Savezu je angažiran nakon ponovne pobjede vladajuće struje HNS-a, koja je uz predstavu Damira Miškovića prehtodno izborima, krenula u reorganizaciju organizacije.

Formalnosti s definiranjem odnosa Heraka i Saveza potrajale su duže od očekivanog, tako je (iako predstavljen krajem siječnja ove godine) ugovor potpisao tek u ožujku. Formalno tako krovna nogometna kuća u državi bez jednog od glavnih ljudi u novoj strukturi ostaje mjesec dana nakon službenog angažmana.

Herak, koji je kao menadžer strateškog planiranja, EU fondova i promocije najvaljivao velike projekte pod svojim vodstvom (strategija nogometa, razvijanje programa za apliciranje za EU fondove…), bio je (uz Damira Miškovića) glavno lice famozne Opatijske inicijative. Inicijative koja je nakon žarenja i paljenja medijskog prostora odjednom naglo medijski utihnula. Postavlja se pitanje je li rastanak Heraka sa Savezom podrazumijeva da je Opatijska inicijativa ipak stopirana od strane visoke politike, jer teško je vjerovati da netko s takvom pozadinom kao Herak ulazi u takav dugoročno zahtijevan odnos i napušta isti nakon manje od mjesec dana zbog, kako je danas izjavio Kustić – “svojih obaveza i ponude koju je dobio za posao”.

Kako bilo, Herak je otišao kako je i došao. Pod čudnim, neočekivanim okolnostima i tiho…

Opatijska inicijativa vs ‘Mađarski model’


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter