HNK Cibalia i MNK Vinkovci potpisali sportsko-tehničku suradnju

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U prostoru za medijske konferencije stadiona HNK Cibalia danas je svečano potpisan ugovor o sportsko-tehničkoj suradnji MNK Vinkovci i vinkovačkog prvoligaša. U svijetu poprilično uobičajena praksa, ali u hrvatskim okvirima prvi takav slučaj.

MNK Vinkovci i HNK Cibalia od samih početaka kluba osnovanog 2005. godine surađuju u dobrim i prijateljskim odnosima pa je ovo, reklo bi se, normalan slijed događanja na obostrano zadovoljstvo. MNK Vinkovci najstariji je, ali i najuspješniji malonogometni klub Vukovarsko-srijemske županije; dvostruki prvak Regije istok koji je dvaput zapinjao tek na posljednjem koraku, odnosno kvalifikacijama za 1. HMNL, dvostruki osvajač kupa Regije istok i trostruki finalist istoga. Također, vrijedno je spomena, iz škole nogometa MNK Vinkovci poniklo je pet mladih reprezentativaca Hrvatske.

Klub uspješno vođen i članovima navijačke skupine Ultras Vinkovci suradnju je sa Cibalijom sklopio na dvije godine, nakon čega će se ponovno sjesti te razgovarati o učinjenom. U suradnji, istaknuto je, MNK Vinkovci ne traži i ne zahtjeva financijsku podršku starije sestre, već je isključivi cilj sportsko-tehnička suradnja između ovih dviju strana. Zajedničkim snagama i nadzorom trenera dviju nogometnih škola, nepobitno je da bi se unaprijedile i igračke sposobnosti i vrijednosti samih igrača.

U proteklom periodu obavljen je niz razgovora, kako sa voditeljem škole nogometa HNK Cibalia Nenadom Lušićem, tako i s predsjednikom Tomom Bobekom, ali i gradonačelnikom Grada Vinkovaca Ivanom Bosančićem. Upravo je odobrenje svih strana i pozitivno mišljenje prethodilo današnjem događaju.

Nakon potpisa suradnje riječ je prvi imao Mario Ižaković, predsjednik MNK Vinkovci:
“Oba kluba podržavaju isti ljudi, vinkovački Ultrasi pa je to bila jedna jaka poveznica ove suradnje. Prije svega, želimo suradnju oko mladih igrača i vjerujem da će se ovo brzo pokazati dobrim potezom.”
Nakon njega, javnosti se obratio i predstavnik HNK Cibalia, izvršni direktor Ivan Kasić:
“Uprava Cibalije apsolutno podržava ovako nešto. Ne vidim nijednu zapreku zaključenju ovakvog ugovora i stvarno se nadam da će ova suradnja uroditi plodom. Cibalia će kao klub u svakom smislu podržavati MNK Vinkovci, koliko god to bude moguće. Mi smo jedna velika obitelj u koju su uključeni i navijači bez kojih ovo ne bi bilo jednako.”
Davor Mikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter