Hanza Media isplatila udruzi Naš Hajduk 41 tisuću kuna zbog teksta Zdravka Reića

Foto: Naš Hajduk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Udruga Naš Hajduk je na svojoj službenoj Facebook stranici objavila da joj je medijska kuća Hanza Media d.o.o. nakon pravomoćne sudske presude isplatila 41.223,03 kuna odštete zbog teksta Zdravka Reića koji je objavljen koncem svibnja 2015. godine u Slobodnoj Dalmaciji.

Autor je u tekstu između ostaloga ustvrdio da su izbori za Nadzorni odbor HNK Hajduk š.d.d. koje je 2011. godine organizirala Udruga Naš Hajduk bili namješteni te je najavio da će i drugi po redu izbori za NO koji su se održali u 2015. godini također biti namješteni što je sud na koncu smatrao klevetom.

U objavi Udruge Naš Hajduk piše:

[PRAVOMOĆNOM SUDSKOM PRESUDOM DOKAZANO DA JE ZDRAVKO REIĆ KLEVETAO NAŠ HAJDUK ]

Prema pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Zagrebu Hanza Media d.o.o. je jučer na račun Udruge Naš Hajduk uplatila iznos od 41.223,03 kuna (glavnica i kamate).

Udruga Naš Hajduk je tužbu podnijela 30.07.2015. godine zbog članka autora Zdravka Reića od 31. svibnja 2015. godine u kojem se među ostalim spominje “da će bez obzira na tvrdnje o demokratskim izborima ipak odluka pasti u navijačkom laboratoriju, kako je to bilo i prošli put.”

Predmetnim člankom autor je de facto govorio o tome da je demokracija samo tvrdnja i da su izbori za Nadzorni odbor HNK Hajduk š.d.d. koje je 2011. godine provela Udruga Naš Hajduk namješteni i da će biti namješteni i izbori koji su se organizirali 2015. godine. Sud je utvrdio da je to bezočna laž.


Ovo nije prvi put da je Udruga dobila spor protiv Slobodne Damlacije, naime u ožujku 2013. godine dodijeljeno joj je 15.000 kuna odštete jer je u studenome 2011., samo nekoliko dana uoči presudne sjednice Gradskog vijeća Splita na kojoj se odlučivalo u uvođenju demokracije u Hajduk, objavljen članak autora Marija Garbera s lažnim brojem članova Našeg Hajduka, pogrešnim informacijama o uplaćenim članarinama i zaključcima po kojima projekt biranja vodstva kluba glasovanjem članova nikako ne bi smio biti prihvaćen na Gradskom vijeću.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter