Hajduk ponovno kažnjen utakmicom bez gledatelja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je ove sezone već odigrao četiri susreta bez gledatelja Hajduk je od strane disciplinskog suca HT Prve lige Alana Klakočera ponovno kažnjen istom mjerom. Ovaj put je dobio jednu utakmicu pred praznim tribinama zbog događanja na Jadranskom derbiju u sklopu 30. kola 1. HNL.

U priopćenju koje je objavljeno na službenoj stranici lige se navodi:

Na utakmici Hajduk-Rijeka u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje preko 40 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 67.-76. minute kada su upaljene 33 baklje pri čemu ih je šest ubačeno na tartan stazu te su zapaljene dvije sjedalice na tribini. Također, u više navrata tijekom utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskom stadionu Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 70.000 kuna.

Osim kluba kažnjen je i igrač Stanko Jurić koji je nakon susreta preskočio ogradu te je na sjevernoj tribini skandirao s navijačima:

Stanko Jurić, igrač HNK Hajduk kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog povredi odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika po završetku utakmice Hajduk-Rijeka (članak 84. DP HNS).

Izrečene su kazne i za incidente s ostalih utakmica 30. kola:

Karlo Primorac, predstavnik NK Osijek koji je udaljen s klupe u 90.+2 minuti utakmice Istra 1961-Osijek zbog neprimjerenog komentiranja odluka i vrijeđanja sudaca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i novčanom kaznom od 1.000 kuna (članak 53.b DP HNS).

Samir Toplak, trener NK Inter-Zaprešić udaljen je s klupe u 90. minuti utakmice Inter Z.-Gorica zbog učestalog prigovaranja sucu (treće udaljenje tijekom prvenstva) te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna (članak 53.a DP HNS).

Sa po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Gorica, NK Inter-Zaprešić i NK Slaven Belupo zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54. DP HNS.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter