Hajduk i Slaven Belupo jedini bili za osnivanje udruge prvoligaša

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Skoro osam mjeseci nakon inicijalnog sastanka na kojem je Hajduk klubovima HT Prve lige prezentirao razloge ponovne uspostave Udruge prvoligaša održano je novo okupljanje klubova Prve HNL na ovu temu. Na njemu je odlučeno da od ponovnog osnivanje Udruge prvoligaša neće biti ništa.

>> Hajduk prezentirao razloge ponovne uspostave Udruge prvoligaša

>> Poznati klubovi koji su otkazali dolazak na sastanak vezan uz udrugu prvoligaša

Na sastanku je sudjelovalo devet klubova, predstavnici Gorice su ispričali zbog nedolaska, a za osnivanje udruge su se izjasnili samo Hajduk i Slaven Belupo.

Ostali klubovi na ovom sastanku nisu iznijeli druge prijedloge, nego su se složili da argumenti koje su iznijeli predstavnici Hajduka najvećim dijelom stoje te su iskazali potrebu daljnjeg rada na unaprjeđenju hrvatskog nogometa kao i rada prvoligaških klubova, ali kroz postojeću Komisiju HNS-a za profesionalni nogomet, što je splitski klub izrijekom odbio. Članovi navedene komisije su predsjednik Robert Markulin, tajnik Josip Brezni te Zoran Mamić, Marin Skender, Srećko Juričić, Dario Šimić i Branko Laljak.

Budući da većina klubova nije izrazila jasnu želju za obnavljanjem Udruge prvoligaša, HNK Hajduk više neće potencirati sastanke na ovu temu, ali ostajemo otvoreni za eventualne konstruktivne prijedloge drugih klubova, u što ne možemo uključiti ideju da se problem rješava na isti način na koji je i nastao – navodi se u priopćenju splitskog kluba. 

Na samom sastanku Marin Brbić i Mario Stanić su kao predstavnici Hajduka predstavili model po kojem bi Udruga funkcionirala, s neovisnim vodstvom kao što je to slučaj i u razvijenim europskim ligama. Kako su naveli želja je da liga svjetskih doprvaka bude dio elitnog nogometnog društva, odnosno punopravna članica europskog udruženja profesionalnih liga European leagues. Smatraju da bi lonačan rezultat bio povećanje prihoda klubova radi stvaranja veće konkurentnosti, što bi dovelo do poboljšanja kvalitete Prve HNL i hrvatskog nogometa u cjelini. 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter