Hajduk i Rijeka igraju u nedjelju u Dugopolju u 16:00 sati, Zadar otpao zbog policije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

14:00
Utakmica Hajduka i Rijeke odigrat će se u nedjelju u 16:00 sati u Dugopolju na stadionu Hrvatskih vitezova, potvrdio je Marin Brbić, predsjednik Hajduka. Pojasnio je da je policija u Zadru zabranila odigravanje susreta na Stanovima zbog uvjeta na stadionu i okolnih ulica na kojima ne mogu kontrolirati navijače.

Pretplatnici će morati, uz osobnu iskaznicu, preuzeti kartu za utakmicu u Odjelu za članstvo, a u klubu ne očekuju probleme s obzirom na manji kapacitet stadiona od broja pretplatnika. Dosadašnje iskustvo pokazuje da je prosjek pretplatnika po susretu od 3.100 pa do 5.300, toliko ih je bilo na utakmici s Dinamom.

Kapacitet stadiona u Dugopolju je oko 5.300 mjesta, ali će, zbog sigurnosti i tampon zone prema Armadi, biti smanjen kapacitet za nekih 400 stolica.

Na upit zašto Hajduk nije unaprijed sve dogovorio i organizirao nego se čekao zadnji čas, pogotovo jer su radovi na Poljudu startali početkom rujna, predsjednik Hajduka je odgovorio da su oni sa rješavanjem lokacije odigravanja susreta startali na vrijeme mdash; prošlu srijedu. Isto je istaknuo da je prvobitno odabran Zadar umjesto Dugopolja zbog prijateljskog odnosa s klubom iz Zadra i mogućnošću da nastupaju po cijeloj Dalmaciji (iako se neslužbeno znalo čuti da su iz Dugopolja tražili veliki iznos za najam svog stadiona).

Predsjednik Hajduka je istaknuo i da ne smatra da gube na podršci navijača, jer je stadion u Dugopolju bez atletske staze, a navijači su bliže igračima, te, smatra Brbić, će pritisak Torcide i navijanje biti još bolje.

12:00
Unatoč jučerašnjoj potvrdi iz Hajduka da će se susret Hajduka i Rijeke odigrati u Zadru u nedjelju u 19:00 sati, danas je PU Zadarska odbila dati suglasnost za odigravanje susreta. Prema neslužbenim informacijama nisu u mogućnosti osigurati sigurnost svih gledatelja. Oko stadiona su građevinski radovi, dosta je kamenja i policija se boji nereda s težim posljedicama.

Iako su se pojavile informacije da bi sada susret morao biti odgođen zbog ovakve odluke policije samo nekoliko dana prije početka susreta, iz HNSmdash;a ne dijele to mišljenje. U Hajduku se boje da se na koncu ne dogodi najgore mdash; nalog da se utakmica odigra bez gledatelja mdash; te će pokušati dogovoriti odigravanje iste u Dugopolju.

Jakša Martić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter