Hajduk će zbog Ultre tražiti nadoknadu propuštene dobiti od Grada Splita

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hajduk će tražiti nadoknadu propuštene dobiti od Grada Splita zbog toga što, zbog održavanja Ultra Music festivala, prvu ovogodišnju utakmicu u pretkolu Europske lige nisu mogli igrati na Poljudu, potvrdili su nam iz kluba. Smatraju da im to omogućuje ugovor o najmu Poljuda kojim je klub dan stadion na 30-godišnje korištenje čija je vrijednost ušla u temeljni kapital kluba, a Grad Split dobio 56% dionica.

Split i Poljud ovog vikenda ponovo su udomili Ultra Music festival. Priča se više od 150.000 posjetitelja, iako zdrav razum i elementarna matematika ukazuje da brojka ljudi koji će posjetiti Split teško može prelaziti i 50.000. Zatim se spominje od 300 do 500 milijuna kuna prihoda od kojih najveći dio ostaje upravo Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Sama organizacija će ove godine stajati 8 milijuna eura, a dio tog novca dobiti će i Hajduk zbog najma stadiona. Hajduk svoj stadion iznajmljuje za 150.000 kuna po danu (s PDV-om), a ultraši ga uzmu na otprilike 10 dana, pa je to s popustima na količinu otprilike milijun kuna bruto. Ove godine organizatori Ultre su se dogovorili s Gradom da i on snosi dio troškova, pa je i dio najma Poljuda smanjen, odnosno preuzima to grad na sebe, a s Hajdukom će nekih 400.000 kuna kompenzirati za kredit ili komunalne naknade.

Sve u svemu Hajduk zaradi malo više od 100.000 eura zbog ovog događaja, baš s koliko je predsjednik Brbić nagradio igrače prošle sezone jer su osigurali europske kvalifikacije. Hajduk zbog svega ima problem i sa svojom prvom ovogodišnjom utakmicom, pa je “gostovao” u Dugopolju što je platio otprilike 10.000 eura, a gdje je samo prvih 4.500 pretplatnika imalo kartu. Zbog toga je izgubio, prema grubim procjenama, dodatnih 10.000 prodanih karata (što je opet otprilike koliko dobiju od najma stadiona mdash; recimo minimalno 100.000 eura) što bi mogao tražiti od Grada. Isto tako trener Burić je bio vrlo nezadovoljan jer se trening posljednjih tjedan dana odvijao uz veliku buku obližnjih tonskih proba, a nije imao ni mogućnost, pred dva važna ogleda s Estoncima i Dinamom, skriti treninge na glavni travnjak Poljuda i uvježbavati akcije. Uz sve nabrojeno nova trava poljudskog travnjaka biti će oštećena nakon što deseci tisuća partijanera otplešu i odrade sve ostalo što već rade na travnjaku poljudskog stadiona kroz tri dana festivala.

Nikome iz današnjeg Hajduka, iako im Ultra donosi više brige nego veselja, sigurno ne pada na pamet javno prigovarati ili opstruirati spektakl koji Splitu i Hrvatskoj donosi ogromnu zaradu, ali i turističku promociju. Uostalom i sam Hajduk dobije pristojnu reklamu od Ultra Music Festivala, a sigurno se zaradi i od prodaje službenih proizvoda. Ipak najviše se u klubu nadaju da štete na travnjaku neće biti teže prirode, te da uskoro (zbog boljih rezultata) neće više prerano počinjati sezonu od prvih pretkola.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter