Hajdučka demokracija se isplati!

Foto: UNIZD
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Sveučilištu u Zadru održana je završna aktivnost u sklopu EU projekta “(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” tijekom koje su prezentirane zajednički provedene projektne aktivnosti u proteklih 18 mjeseci. Rezultat suradnje u provedbi kolegija Medijske teorije i metode istraživanja je provedeno sociološko istraživanje na temu “Hajdučka demokracija se isplati?” koje uz dokumentarni film te knjigu široj javnosti predstavljaju djelovanje udruge Naš Hajduk u borbi za demokratizaciju i transparentnost na primjeru HNK Hajduk kao zajedničkog dobra te promiču volonterstvo kao osnovni princip djelovanja u zajednici.

Tijekom proteklih 18 mjeseci organizirane su različite edukativne aktivnosti s ciljem promocije koncepta društveno korisnog učenja među nastavnim osobljem Sveučilišta u Zadru te je uspostavljena kvalitetna suradnja između nositelja kolegija doc.dr.sc. Krešimira Krole (kao nositelja kolegija), suradnika sa Sveučilišta u Zadru (dr.sc. Ivana Zovko), uključenih studenata i volontera udruga Naš Hajduk i Nogomet Plus u provedbi zajedničkih aktivnosti.

“Provedeno sociološko istraživanje Našem Hajduku omogućilo je uvid u razmišljanje članova Hajduka i ostalih građana o djelovanju same udruge prema različitim akterima u društvu, posebice onim vezanim uz HNK Hajduk, te je omogućilo da produkcija dokumentarnog filma i knjige o djelovanju Našeg Hajduka bude utemeljeno i na znanstvenoj podlozi” – rekao je voditelj projekta Darko Čop.

“Suradnja s udrugom Naš Hajduk išla je glatko i ovim putem ih pohvaljujem na predanom trudu i radu. Istraživanje je otkrilo jako puno zanimljivih podataka koji pobijaju uvriježene stereotipe o navijačima kao nekonstruktivnoj društvenoj skupini” – dodao je Krešimir Krolo.

Članovi Hajduka i ostala zainteresirana javnost detaljniji prikaz rezultata sociološkog istraživanja koje je zaključilo da se hajdučka demokracija isplati mogu dobiti na predavanju u zadarskoj Gradskoj knjižnici koje će se održati 25.10.2019. s početkom u 18 sati.

Pročitajte još:

>> Pogledajte rezultate istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 2.000 navijača


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter