Grupacija Baskonia – Alavés novi većinski vlasnik Istre 1961

Foto: NK Istra 1961
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Istra 1961 je dobila nove većinske vlasnike. Nakon Rusa i Amerikanca klub s Aldo Drosine je preuzela španjolska grupacija Baskonia – Alavés u vlasništvu José Antonija Querejete Altune. Navedena grupacija u svom vlasništvu ima i košarkaški klub Saski Baskonia te nogometni klub Deportivo Alaves koji je u proteklom periodu imao suradnju s NK Rudešom, a povezani su i s francuskim drugoligašem Sochauxom te finskim JS Herculesom.

Javnosti su se obratili priopćenjem koje je objavljeno na službenim stranicama kluba:

Ovim se obavještava javnost kako je Grupacija Baskonia – Alavés iz Španjolske preuzela Nogometni klub Istra 1961 s.d.d..

Riječ je o dugoročnom projektu kojim se proširuje postojeća međunarodna sportska mreža Grupacije.

Grupacija Baskonia – Alavés je preuzela obvezu podmirenja dugova kluba koji su stvoreni za vrijeme prethodnih vlasnika, te planira stabilizirati klub primjenom profesionalne metodologije rada Grupacije i to kako u financijskom i upravljačkom smislu, tako i u sportskom smislu.

Grupacija posebnu pozornost pridaje razvoju mlađih uzrasta, te prepoznavanju talentiranih igrača iz područja Istre i šire regije, a radi priključenja strukturi kluba.

Grupaciji je iznimna čast biti u mogućnosti razvijati projekt Nogometnog kluba Istra 1961 i to u regiji koja po svojim karakteristikama, mentalitetu i predanosti radu, dijeli sličnosti s Baskijskom regijom.

Grupacija je prema neslužbenim informacijama vratila pozajmicu od milijun eura koju je Kermas grupa u vlasništvu Danka Končara dala koncem prošle sezone kako bi se podmirili određeni dugovi te kako bi klub mogao dobiti licencu za novu sezonu.

Španjolci su kao novog trenera Zeleno-žutih postavili Manuela Marqueza Rocu dok je sportski direktor Pepe Calderon. Igrački kadar još uvijek nije definiran, ali je doživio mnogobrojne promjene u odnosu na prošlu sezonu što nije baš najbolje primljeno od strane najvjernijih navijača Demona koji smatraju da se s više poštovanja treba odnositi prema igračima koji su iznijeli teret borbe za opstanak kluba u proteklom periodu.

Više informacijama o sportskim i poslovnim planovima novih većinskih vlasnika kao i suradnji s Gradom Pulom koji je također dioničar NK Istre 1961 se očekuje u idućem tjednu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter