Grezda: “Vrijeđan sam na osobnoj i nacionalnoj osnovi”

Screenshot: Slavonska Televizija
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometaš Osijeka Eros Grezda putem službene stranice kluba oglasio se u vezi jučerašnjeg incidenta prema kojem je po zapisu delegata utakmice Ivana Smokrovića nakon utakmice polufinala kupa protiv Rijeke šakom udario napadača domaćih Antonija Mirka Čolaka.

Grezda je poručio: “Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pozornosti, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vrijeme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportaši oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobjedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na travnjaku istrpiti nepravdu i ostati miran, a posebno kada te uz sve to netko vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, prvenstveno, ali i kao sportaš posebno osjetljiv. Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njezinu završetku, dok sam se sa svojim suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, cijelo vrijeme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovdje te je zadnje što zaslužujem da me netko omalovažava i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću u skladu s tim poduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled.”

Iz PU Primorsko-goranske su o ovom incidentu zasad naveli: “Prema dosadašnjim saznanjima u nedjelju, 31. svibnja 2020. godine oko 22,45 sati nakon završetka nogometne utakmice, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u prostoru stadiona Rujevica. Policija nastavlja s prikupljanjem svih raspoloživih saznanja radi utvrđivanja relevantnih činjenica ovog događaja.”

Prema članku 57. Disciplinskog pravilnika HNS-a Grezdu se u slučaju potvrde optužbi može kazniti na sljedeći način: zabranom igranja od dvije do šest utakmica, a u težim slučajevima, kada se utvrdi da je igrača ozlijedio ili je imao namjeru teže ozlijediti, bit će kažnjen: zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do dvije godine, zabranom igranja od četiri do dvanaest utakmica ili isključenjem iz nogometne organizacije. Za pokušaj napada također može biti kažnjen.

U slučaju pak rasističkih vrijeđanja Disciplinski pravilnik u članku 88. za igrača predviđa sljedeće kazne: novčana kazna u najmanjem iznosu od 10.000,00 kn, zabrana igranja na najmanje deset utakmica i zabrana pristupa na stadion u vremenu u kojem je izrečena kazna zabrane igranja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter