Gradsko vijeće Grada Šibenika većinom glasova podržalo prodaju 94,59% dionica HNK Šibenik tvrtki Football Smart International

Foto: HNK Šibenik
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Gradsko vijeće Grada Šibenika na danas održanoj sjenici većinom glasova je podržalo prodaju 94,59% dionica HNK Šibenik tvrtki Football Smart International iza koje stoje kolumbijski investitori. Prema pisanju ŠibenikIN suglasnost za predmetni ugovor dalo je 14 vijećnika, četiri su bila suzdržana dok su protiv glasovali Ivo Glavaš i Dalibor Perak.

Na trećem javnom natječaju za prodaju većinskog paketa dionica HNK Šibenik pristigle su ponude Football Smart International d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu od 751.000 kuna te kompanije Galaxy Capital s.a.r.l., sa sjedištem u Rabatu, Maroko, u iznosu od 420.000 kuna.

Kako bi se pristupilo potpisivanju ugovora o kupoprodaji i prijenosu dionica preostalo je još ishoditi odobrenje Povjerenstva za profesionalne sportske klubove koje djeluje pri Ministarstvu turizma i sporta. Kupac je potom dužan uplatiti i iznos od 651.000 kuna obzirom da je već u prijavi na natječaj uplaćena jamčevina u iznosu od 100.000 kuna.

Football Smart International će također dostaviti i garanciju banke ili drugo prihvatljivo osiguranje u visini od tri milijuna kuna kojom će jamčiti financijsku stabilnost kluba na rok od najmanje pet godina.

O planovima Kolumbijaca s klubom sa Šubićevca više možete saznati u sljedećem članku.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter