Gradsko vijeće Grada Šibenik prihvatilo ponudu Paramount Grupe za kupnju 94,59% dionica HNK Šibenik

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

HNK Šibenik će uskoro dobiti novog većinskog vlasnika. Gradsko vijeće Grada Šibenika je na današnjoj sjednici s 14 glasova ZA i osam oporbenih suzdržanih ruku donijelo odluku da se ponuda tvrtke Paramount Grupa koja je jedina pristigla na javni poziv za prodaju dionica kluba sa Šubićevca prihvati kao najpovoljnija.

>> Dokumentacija vezana za prodaju dionica HNK Šibenik

>> Tko su ljudi koji stoje iza potencijalnog preuzimanja HNK Šibenik?

Tvrtka koja je osnovana u veljači ove godine od strane Indijca s emiratskom adresom Pankaj Gupte i Mateje Plenča, a koju zastupa Ivica Plenča je za 297.056 dionica kluba odnosno 94,59% vlasništva ponudila 105.000,00 kuna.

Obzirom da stječe više od 25% dionica kluba prema Zakonu o sportu Paramount Grupa je prije potpisa ugovora s gradonačelnikom Željkom Burićem dužna ishoditi odobrenje Povjerenstva za profesionalne sportske klubove koje djeluje pred Središnjim državnim uredom za šport te je sukladno ponudi dužna dostaviti garanciju banke u visini od tri milijuna kuna kojom se jamči financijska stabilnost kluba za razdoblje od idućih pet godina.

Kupac dionica se također obvezao da za vrijeme 23 godine koliko je rok trajanja prava na korištenje sportskih terena na Šubičevcu i Crnici neće mijenjati ime kluba, a dužan je skrbiti i da klub idućih pet godina ne ispadne u treću ligu.

Šibenik je trenutno vodeća momčad Druge HNL te je u prvenstvo startao s tri pobjede iz tri utakmice.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter