Gorica sa službenim utakmicama počinje već u srijedu

Foto: HNK Gorica
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Gorica je prvi prvoligaš koji će sa službenim utakmicama u novoj sezoni početi već sljedećeg tjedna. Naime, zbog još uvijek niskog koeficijenta izabranici Valdasa Dambrauskasa nemaju direktan plasman u glavnu rundu Hrvatskog nogometnog kupa nego i dalje moraju igrati županijski dio natjecanja, a tamo ih u četvrtfinalu, u srijedu 5. kolovoza, očekuje četvrtoligaš Lukavac.

– “Nema prostora za prijateljske utakmice, budući da nas sljedeći tjedan čekaju možda i dvije službene utakmice. Naime, u srijedu igramo četvrtfinale, a ako prođemo dalje, u subotu nas čeka i polufinale. S druge strane bit će protivnici iz nižih liga, ali bez obzira na to moramo takve utakmice shvaćati ozbiljno, budući da više nismo u natjecateljskom ritmu. U ovom trenutku najvažnije nam je pripremiti se za te utakmice na najbolji mogući način.”, izjavio je litavski stručnjak.

Nakon obveza u županijskom kupu Gorica će u prvom kolu nove sezone Prve HNL 14., 15. ili 16. kolovoza gostovati kod Varaždina, a Dambrauskas je o ambicijama za predstojeće razdoblje rekao: “Prerano je za govoriti o ciljevima i ambicijama za sezonu, najvažnije nam je zasad fokusirati se na prvi sljedeći trening, zatim na prvi tjedan, pa na te dvije utakmice koje nas čekaju, zatim i na još jednu prijateljsku u tjednu nakon toga… O ciljevima za sezonu možemo pričati kad ona i počne.”

Dambrauskas je na prvom treningu imao na raspolaganju sljedeće igrače: Kahlina, Banić, Išek, Musa, Jovičić, Steenvoorden, Krizmanić, Čabraja, Spudić, Moro, Čanađija, Gadže, Kalik, Babec, Dvorneković, Lovrić, Hamad, Golubickas, Suk, Šroler, Špikić, Ndiaye i Mudrinski.

U odnosu na prošlu sezonu klub su napustili van Čović, Maks Juraj Ćelić, Michal Maslowski, Martina Maloča, Patrik Periša, Antonio Bakula i Igor Blagojević dok se kao prvo pojačanje spominje 23-godišnji desni bočni Albi Doka koji bi istekom ugovora trebao pristići iz novog albanskog prvaka KF Tirane.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email