Gorica dobila novog kondicijskog trenera

Foto: HNK Gorica
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kondicijski trener Krešimir Šoš novi je član prvoligaša Gorice. Nakon 16 godina provedenih u Akademiji i prvoj momčadi Dinama, jedne sezone u poljskoj Legiji te mandata u ulozi koordinatora za kondiciju svih mlađih kategorija hrvatskih reprezentacija, 43-godišnjak je došao u Veliku Goricu.

O svom trenerskom putu je za službenu stranicu kluba istaknuo: “Radio sam s puno trenera u Dinamovoj školi, valjda se neće netko naljutiti ako ga zaboravim… Surađivao sam s onom starijom gardom, Kobeščakom, Rorom, Senzenom i ostalima, a kasnije i sa Zvonimirom Soldom, Dinkom Jeličićem, Goranom Lackovićem… U prvoj momčadi sam radio najviše u vrijeme Zorana Mamića, a kasnije i s Cicom Kranjčarem, Marijem Cvitanovićem te Ivajlom Petevom.”

Nakon epizode u Maksimiru prelazi u redove poljske Legije gdje je asistirao Romeu Jozaku i Deanu Klafuriću, a s poljskim klubom je te sezone osvojio naslov prvaka i Kup Poljske. U Goricu su ga privukle tri stvari: “Prva je ambicija kluba, a druge dvije su mi osobno posebno važne, organizacija i stabilnost. Mislim da su to bitni preduvjeti da se postepeno, korak po korak, krene prema željenom cilju. Apsolutno je legitimno i normalno imati ciljeve, a ja vjerujem da ćemo ih zajedno uspjeti i ostvariti. Gorici me preporučilo nekoliko ljudi, kolega s kojima sam radio, tako je uspostavljen kontakt. Nakon toga sam obavio razgovor s trenerom, kojem sam se očito svidio, a zatim i sa sportskim direktorom da bismo se na kraju zapravo vrlo lako sve dogovorili. Jako sam zadovoljan i jako optimističan po pitanju naše suradnje.”

Trenutačno je pri kraju s doktoratom na Kineziološkom fakultetu na temu “Biomehanika nogometnog šuta”: “Rad sam već obranio, sad još skupljam neke podatke, a riječ je o apliciranju različite metodologije na poboljšanje kvalitete snage i preciznosti udarca.

Iako igrače još nije dovoljno upoznao, s nekima je radio kroz svoju trenersku karijeru s mlađim kategorijama: “Kapetana Kahlinu sam trenirao u mlađim kategorijama Dinama, poznajem i Darija Čanađiju iz U-19 reprezentacije, s obzirom na to da sam bio i koordinator za kondiciju za sve mlađe uzraste u HNS-u, od U-15 do U-21.”

Novi kondicijski trener Gorice smatra da se zdravi temelji moraju graditi postepeno: “Gorica je takav klub koji se gradio stepenicu po stepenicu, iz sezone u sezonu, i tako godinama, a kad se na to doda i vizija, ideja, kao i zdravi organizacijski temelji, to je kombinacija koja me privukla u najvećoj mjeri. Vjerujem da ću uživati u svemu što nas čeka.”

Šoš će od ponedjeljka krenuti s radom kao dio tima trenera prve momčadi Valdasa Dambrauskasa u kojem su još pomoćnici Saša Sabljak i Siniša Klafurić. Prethodno je o kondiciji nogometaša Gorica brinuo mladi Marin Ivančić koji je napustio klub zajedno sa Sergejom Jakirovićem.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter