Gledatelji se vraćaju i na poljske stadione

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sve više zemlja donosi odluke prema kojima je u ograničenom obliku dopušten povratak navijača na tribine stadiona. Nakon što su slične mjere izglasane u Crnoj Gori, Srbiji, Rusiji i Mađarskoj pridružila im se i Poljska.

Na današnjoj konferenciji za medije premijer Mateusz Morawiecki je objavio da je postignut dogovor s Poljskim nogometnim savezom prema kojem će od 19. lipnja na utakmicama Ekstraklase te druge i treće lige biti dopušteno prisustvo navijača na tribinama. Zasad je odluka da će se kapacitet stadiona moći popuniti do maksimalno 25%, a posjetitelji će se trebati pridržavati epidemioloških uputa o održavanju međusobne fizičke distance. Ulaznice će se prodavati samo online putem, a na stadione će moći isključivo navijači domaće momčadi.

“Država snažno podupire nogomet i sport. Za mene je sport više od zabave, veliki je promotor naše države. Sretan sam što je došlo do nastavka natjecanja. Time se vraćamo u novo normalno. U jednu ruku radi se o sportu, ali i o njegovom društvenom značaju. Trebamo nogomet i sport radi svih nas.” – izjavio je Morawiecki.

Nakon što su ovog tjedna odigrana utakmice četvrtfinala kupa Ekstraklasa se nastavlja od danas, kada su na rasporedu prve utakmica 27. kola. U trenutku prekida sezone vodeća momčad na ljestvici bila je Legia koja ima osam bodova prednosti pred Piast Gliwicema.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter