Gabrilo, Mlakar, Križarić i Frković više ne sude Prvu HNL

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Goran Gabrilo, Dalibor Mlakar, Igor Križarić i Željko Frković više nisu na listi sudaca za Prvu i Drugu HNL za jesenski dio sezone 2019./20.

Lista sudaca je s ukupno 28 imena iz prošle sezone koja su podijeljena u elitnu, prvu i drugu skupinu (talent program) smanjena na 24 suca. Na njoj nema novih imena, ali su Ante Čuljak, Dario Kulušić i Ivan Župan napredovali iz druge u prvu skupinu sudaca.

Naknade sucima HT Prve lige ostaju iste kao što su bile i prošle sezone. Glavnom sucu će tako pripasti 2.800, pomoćnom 1.800, dodatnom 1.100, a četvrtom 700 kuna po utakmici.


Kada je u pitanju lista pomoćnih sudaca ona je ostala na brojci od 26 arbitara koliko ih je bilo i u prethodnoj natjecateljskoj godini.

U elitnoj skupini pomoćnih sudaca više nisu Miro Grgić, Igor Krmar i Tomislav Petrović dok su u nju napredovali Vedran Đurak, Kruno Šarić i Marjan Tomas. U prvoj pak skupini više nisu Krunoslav Ambrinac i Davor Kožarec dok su u nju uvršteni Ivan Janić (Ilok), Dino Knez (Osijek), Anto Marić (Zagreb), Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Luka Pajić (Rijeka).


Lista kontrolora suđenja je povećana na 18 službenih osoba. Prvoj skupini više ne pripada Dragutin Karlo Poljak koji je degradiran u drugu skupinu, a novo ime na listi je Bruno Marić. Kontrolori po utakmici Prve HNL imaju naknadu od 1.100 kuna.


Na listi delegata koji također po utakmici Prve HNL zarađuju 1.100 kuna se nalaze ukupno 32 osobe:


Određene su i osobe koje će voditi natjecanje, a riječ je o povjereniku Josipu Breznom, disciplinskom sucu Alanu Klakočeru, povjereniku za suđenje Alenu Gereku, povjereniku za određivanje kontrolora suđenja Anti Kulušiću te povjereniku za sigurnost Miroslavu Markoviću. Kotizacija klubovima HT Prve lige za iduću natjecateljsku godinu iznosi 450.000 kuna.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter