Filip Bradarić se oprostio s igračima Hajduka, seli u Rijeku?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Filip Bradarićvečeras se oprostio od suigrača iz Hajduka. Kako doznajemo sve je dogovoreno za njegov prelazak u HNK Rijeku. Odšteta jeoko 600.000 eura,a najvjerojatnije će se ovim transferom riješiti i neke otvorene stavke između ova dva kluba.

Prva je dug kojeg Rijeka potražuje od Hajduka, ali ustvari od Al Ittihada za transfer Sharbinija. Arapi su odgovorni za uplatu “fonda solidarnosti” koji dobivaju klubovi u kojima je igrač igrao do 23. godine života. Taj iznos oni su uplatili Hajduku, a da bi se izbjegao višegodišnji spor Rijekamdash;Al Ittihad, pa onda Al Ittihadmdash;Hajduk koji bi u tom slučaju tužio Hajduk i tražio povrat dijela uplaćenog novca jer bi FIFA to smatrala ispravnim, ovim transferom bi se taj slučaj trebao zatvoriti (bez kamata, troškova suđenja i ostalog). Pogotovo što bi i Hajduk uskoro (ako već i nije) trebao dobiti i posljednju ratu navedenog transfera.

Druga stavka koji se spominje je udio u odšteti kojeg Rijeka ima u budućem transferu igrača HajdukaElvira Malokua, a kojega bi se Rijeka navodno odrekla zbog ovog transfera.

Bradarić je za Hajduk odigrao 48 utakmica, postigao je 3 gola i 4 asistencije. Imao je zanimljiv nogometni put u Hajduku. Nakon juniorskog staža odlazi u Primorac iz Stobreča, za tadašnji Hajduk to je značilo otpis. U kadar prve momčadi vraća ga današnji trener Tudor, na preporuku Harija Vukasa, koji je sezonu prije bio trener Primorca. Nakon toga dobrim igrama dolazi i do U21 reprezentacije, a sada i unosnog transfera u Rijeku. Hajduk mu je nedavno nudio produljenje ugovora, na što nije pristao. Dugo se već priča da ga trener Rijeke Matjaž Kek gleda sa simpatijama, a današnje neigranje Bradarića u posljednjoj utakmici Hajdukovih priprema bio je znak da se njegov odlazak skoro pa dogovoren.

ZBKada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email