FIFA zabranila Chelseaju dovođenje igrača u iduća dva prijelazna roka

Photo credit: ryan_fung via Visual hunt / CC BY-SA
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Disciplinska komisija FIFA-e kaznila je Chelsea i Engleski nogometni savez zbog kršenja pravila koja se tiču transfera i registracija igrača koji su mlađi od 18 godina.

Utvrđeno je da je londonski klub pravila prekršio u čak 29 slučajeva te mu je zbog toga zabranjeno dovođenje igrača u iduća dva prijelazna roka. Kazna ne obuhvaća odlazak igrača te se ne odnosi na žensku i futsal sekciju kluba.

Uz to Chelseaju je naloženo da plati 600.000 švicarskih franaka novčane kazne te u roku od 90 dana mora svoje djelovanje uskladiti s pravilima.

Nogometni savez Engleske je pak dobio kaznu od 510.000 franaka te obvezu da u roku od šest mjeseci otkloni nepravilnosti u svom postupanju kad su u pitanju transferi i registracije maloljetnika.

Iz londonskog kluba na ovu odluku FIFA-inog disciplinskog tijela reagirali su priopćenjem u kojem navode da kategorički opovrgavaju zaključke istog, te najavljuju žalbu. Također naglašavaju da poštuju rad FIFA-e po pitanju zaštite mladih igrača te da su tijekom istrage u potpunosti surađivali s krovnom svjetskom nogometnom kućom.

Problematičan je bio status 92 igrača pod ugovorom s Chelseaom, a u klupskom se priopćenju pozdravlja činjenica da je FIFA ustanovila da 63 od tog broja nisu predmet kršenja propisa i još jednom izražavaju žaljenje što FIFA nije prihvatila tvrdnje vezane za preostalih 29 nogometaša koji su bili predmet istrage.

Chelsea nije prvi klub koji je dobio ovakvu kaznu zbog kršenja pravila u vezi maloljetnika. Prethodno je FIFA kaznila Barcelonu, Real i Atletico Madrid.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter