FIFA u Argentini postavila prinudnu upravu u savez

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je Argentinski nogometni savez dotaknuo dno svojim aferama i izbornom farsom, kada je pravo glasa imalo 75 delegata, a izbori završili 38:38, FIFA se odlučila za prinudnu upravu do novih izbora. Argentinskim savezom je predsjedavao Julio Grondona, i to punih 35 godina, sve do svoje smrti 2014.godine.

Nakon toga je uslijedila izborna farsa u kojoj su Luis Segura i Marcelo Tinelli dobili isti broj glasova s jednim delegatskim listićem viška. Slična situacija kao što se svojevremeno dogodila i u HNS-u.

FIFA
je zajedno s Južnoameričkim savezom odlučila uvesti prinudnu upravu koja trenutno usklađuje Statut Argentinskog nogometnog saveza s onim FIFA-e. Odgođeni su i zakazani predsjednički izbori 30.lipnja jer je prinudna uprava imenovana na tri mjeseca.


Renato Čupić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter