FIFA odustala od plana da na Svjetskom prvenstvu u Kataru sudjeluje 48 momčadi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje će se održati u studenom i prosincu 2022. godine sudjelovati će 32 momčadi, a ne 48 kako je bilo planirano, objavio je AP.

FIFA je proteklih mjeseci istraživala mogućnost da već na predstojećem prvenstvo dođe do proširenja broja sudionika, a zaključak je bio da trebaju pronaći još jednog domaćina koji bi osim Katara ugostio dodatnih 16 utakmica prvenstva.

Kako Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija i Bahrein nemaju dobre odnose s Katarom prvo je bilo potrebno da između zemalja dođe do poboljšanja odnosa, a u čemu nije bilo napretka.

Jedni dodatni domaćini su tako mogli biti Kuvajt i Oman, ali Oman je već ranije objavio da nije zainteresiran za tako što.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter