El Mundo: Modrić prihvatio kaznu od osam mjeseci zatvora uvjetno

Luka Modrić Zdravko Mamić
Screenshot: index.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prema saznanjima madridskog dnevnog lista El Mundo kapetan hrvatske reprezentacije i nogometaš Real Madrida Luka Modrić, nagodio se sa španjolskim tužiteljima, te je prihvatio kaznu zatvora od osam mjeseci uvjetno za dvije porezne prevare koje su mu se stavljale na teret.

Modrić je tako, prema navodima El Munda, priznao krivnju za utajivanje ukupno 870.728,00 eura poreza na svoja komercijalna prava. Riječ je o novcu koji je umjesto u španjolskoj državnoj blagajni završio u luksemburškoj tvrtki Ivano, koju je Modrić nazvao po sinu, a koja je glasila na njegovu suprugu (inače kćer bivše voditeljice računovodstva Dinama).

>> Afera Godot: Kapetanova punica dijelom promijenila iskaz, Mamić još ‘nije shvatio’ kako funkcionira sudski proces

>> DORH potvrdio: U tijeku istražni postupci protiv Dejana Lovrena i Modrićeve punice

2013. godine preko luksemburške tvrtke tako je izvučen iznos od 290.990,00 eura, a 2014. 579.738,00 eura, a prema navodima tužiteljstva tvrtka “nema nikakve materijalne ni ljudske resurse”. Tužiteljstvo je također navelo da je jedina svrha ovog djela bila oporezivanje komercijalnih prava svesti na nulu. Prema nagodbi Modrić će u državnu blagajnu uplatiti 40% utajenog iznosa (348.291,00 euro), te će osam mjeseci zatvora platiti po tarifi 250 eura/dan, što će iznositi 60 tisuća eura. S obzirom na to da je još na početku procesa Modrić uplatio oko milijun eura, te da je nedavno morao platiti još 1,2 milijuna eura, ukupno će kapetan reprezentacije u španjolsku državnu blagajnu po okončanju ova dva procesa uplatiti 2,6 milijuna eura.

>> Modrić ponovno kažnjen u Španjolskoj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email