Einar Galilea i Emanuel Anderson stigli na posudbu u Rudeš

Foto: NK Rudeš
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Einar Galilea Azaceta novi je igrač Rudeša, došavši na posudbu iz Alavésa s kojim taj zagrebački klub ima suradnju. Stoper je visok, ovisi koga pitate, 1.82m, 1.84m ili 1.88m, rođen, međutim, sigurno u Vitoriji/Gasteizu 22. svibnja 1994. godine.

Prošao je sve mlađe kategorije baskijskog kluba. Svoj seniorski debi imao je u sezoni 2012/13, kad se priključuje četvrtoligaškim rezervama Alavésa, a debitira i za prvu ekipu, u zadnjoj utakmici sezone u kojoj je Alavés izborio povratak iz treće (Segunda B) u drugu ligu (Segunda). Ostaje u 4. ligi s rezervama i iduće sezone, ali par puta još nastupa i na drugoligaškoj razini. Napokon je više priključen, kao četvrti stoper ekipe, ali dolazi do pristojnih 13 nastupa, uglavnom u punoj minutaži.

Ni iduće sezone se nije ništa mijenjalo, činilo se da napreduje, dolazi do 6 nastupa, ali je potom vraćen da više igra za rezerve. Kako je Alavés ušao u Primeru nije bilo mjesta za njega, ali je opet prebačen u rezerve s ciljem da ih se pokuša dovesti do 3. lige. Bio je početkom prošle sezone jedan od oslonaca ekipe, ali pucaju mu križni ligamenti i gubi većinu 2017. godine.

Klub mu je ipak produžio ugovor do početka 2019., i čini se da ga želi vraćati u ozbiljniju formu kroz Rudeš. Pitanje je u kakvom je stanju, ali struka u klubu će vjerojatno pokušati izvući iz njega koliko može.

Emanuel Anderson / Foto: Alaves

Anderson Emanuel Castelo Branco da Cruz je pak polivalentni ofenzivac koji može igrati na obje krilne pozicije i u napadu. Dolazi iz Angole, ali je završio školu nogometa u Portugalu, primarno u drugoligaškom Real SC-u iz Queluza, da bi kao junior prvo prešao u četvrtoligaški Sporting Clube de Lourel, pa u drugoligaški Varzim.

U Varzimu je i počeo seniorsku karijeru, igrajući u četvrtoligaškim rezervama polusezonu. Otišao je početkom 2016. na posudbu preko granice u Galiciju, u četvrtoligaški španjolski Verín CF, s kojim ispada iz lige, te u 14 nastupa zabija 2 puta, ali igrajući u vezi. Prelazi u petoligaški Ourense potom, u istoj regiji. Tamo u 18 nastupa zabija 9 puta, dovoljno da ga primjeti trećeligaški Rápido de Bouzas. Protekle jeseni je bio u rotaciji, te zabio 2 gola u 17 nastupa (12 startova). Alavés je nešto prepoznao u njemu i doveo ga, ali prvo se moga dokazati u Rudešu. Kako će ovaj 1.75m visoki igrač pretrpjeti skok u godinu dana iz 5. španjolske u Prvu HNL, ostaje za vidjeti.

MODD

Pročitajte još:

>> Prijelazni rok: Zima 2018.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email