DTSM: Skupštinu Dinama čine zaposlenici i poslušnici bjegunca osuđenog za izvlačenje klupskog novca

Grafika: Dinamo To Smo Mi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Udruga ‘Dinamo, to smo mi’ posredstvom Središnjeg državnog ureda za šport nedavno je konačno došla u posjed izvatka iz registra sportskih klubova odnosno popisa članova Skupštine i drugih tijela sportske Udruge GNK Dinamo. Osobe koje su donijele odluku kako GNK Dinamo nije oštećen od strane trojice djelatnika okrivljenih za izvlačenje klupskog novca na Županijskom sudu u Osijeku većinom su klupski zaposlenici i poslušnici koje je tamo instalirao upravo bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

“80 članova Skupštine kluba koji nisu izabrani voljom članova kako nalaže aktualni Statut kluba većinom su ljudi koji imaju ili su imali izravnu financijsku korist od kluba kao stalni ili povremeni suradnici. Svojim glasovima i štetnim odlukama preuzeli su odgovornost za nastalu štetu i po pravomoćnosti sudske odluke tražit ćemo da osobno obeštete klub.” kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić i napomenuo kako je prema trenutnim istragama riječ o najmanje 330 milijuna kuna.

Popis članova Skupštine koji smo dobili od Ureda za šport datira od 2011. do siječnja 2018., te nedostaje zadnji popis skupštinara iz ožujka 2018. godine. Na popisu tijekom godina možemo vidjeti predstavnike drugih prvoligaških klubova, punice, nećake, bližu i daljnju rodbinu, kontroverzne poduzetnike, osumnjičenike USKOK-a, bivše visoko pozicionirane policajce, istaknute članove najvećih političkih stranaka, a najviše HDZ-a te stranke Milana Bandića.

Pozivamo sve koji dišu plavo i žele osigurati svjetliju budućnost kluba da to učine čim prije, a Udruga će se pobrinuti da ostvare svoje prava na članstvo u Udruzi građana GNK Dinamo te prava na izbor Uprave kluba. – poručuju iz Dinamo – to smo mi.

 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter