DTSM: Nelegitimna Skupština nije u stanju provesti ni jedno slovo propisa

Grafika: Dinamo To Smo Mi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon jučerašnje skupštine GNK Dinamo priopćenjem se oglasila udruga “Dinamo – to smo mi”. Poručili su:

Udruga članova GNK Dinamo “Dinamo – to smo mi” nastavno na takozvanu Skupštinu GNK Dinama sa žaljenjem mora upozoriti na kroničnu nesposobnost nelegitimnog vodstva kluba čiji je očito jedini cilj zaštita kriminala u klubu pod svaku cijenu. Kao najveći propust u nizu zapravo neobaveznog sastanka u Maksimirskoj 128 je činjenica da Statut prema Zakonu o udrugama treba najprije biti upisan i odobren od nadležnog gradskog ureda i tek nakon toga moguće je po istome sazvati i provesti bilo kakvu Skupštinu.

Nije nebitno spomenuti ni da je Statut pred skupštinare stavljen dva sata prije bez ikakve javne rasprave ili dostave članovima odnosno zakonskim vlasnicima Udruge GNK Dinamo.

Nadalje, ova takozvana Skupština ni ne može biti bilo kakva već isključivo izvanredna budući da je redovna održana u ožujku 2018., pa kao redovna nije ni mogla biti sazvana.

Neobavezno druženje u klubu ne može se nazvati Skupštinom jer u klubu još uvijek nisu postupili po naređenju gradskog Ureda za udruge da popis članova usklade sa Zakonom o udrugama. Kako je isti nepotpun i nemarno vođen, prema nalazu tog ureda trenutačno nije moguće utvrditi da su članovi nelegitimne skupštine i članovi kluba u kontinuitetu od pet godina što kao uvjet propisuje aktualni Statut kluba.Također, prema Zakonu o udrugama članovi Izvršnog odbora ne mogu istovremeno biti i članovi Skupštine i birati sami sebe.

Kako je moguće da su članovi Izvršnog odbora istovremeno i članovi Skupštine te biraju sami sebe?

Na kraju, ali ne i manje bitno, predsjednik Uprave u prekršaju Igor Kodžoman prema Zakonu o sportu, a zbog prekršaja u sportu ne smije biti ni predsjednik Uprave ni član Skupštine ili bio kojeg tijela kluba. Samo je pitanje 
misli li gospodin Kodžoman poštovati zakone Republike Hrvatske i sam dati ostavku ili će čekati neizbježan nalaz Sportske inspekcije.

Niz amaterskih nepravilnosti koje svaku odluku takozvane Skupštine stavlja van snage govori u prilog zakonskih propisa koji kažu da svaki član treba imati mogućnosi birati i biti biran te spriječiti da u istoj sjede nekompetentne osobe. Jedino pohvalno je konačno prepoznavanje da po zakonu klub treba imati i likvidatora. Nadamo se da će u budućnosti prepoznati i druge zakone RH i najprije uskladiti svoj rad sa Zakonom o udrugama kako bi u GNK Dinamu imali i prvu legalnu Skupštinu. – zaključili su iz “Dinamo – to smo mi”.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email