DTSM: Klub ne može biti bankomat bjegunca iz Međugorja, Uprava mora štiti članove, a ne njega

Grafika: Dinamo To Smo Mi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Iako je član Uprave Dinama Krešimir Antolić naša pitanja oko nabavke jacuzzija i računalne opreme uhićenom falsifikatoru Franji Vargi nazivao “medijskim špekulacijama”, a potom Klub pustio priopćenje gdje sve nazivaju “određenim nepravilnostima”, jučer smo osobno od bjegunca Zdravka Mamića, nepravomoćno osuđenog za krađu 112 milijuna kuna iz Dinama, saznali kako je upravo on iz svog skrovišta Vile Regine “zamolio prijatelja u Dinamu da kupi određene stvari za Vargu”.

>> PLAVE KRONIKE: Sigurnost i povjerenje u Krešimira Antolića

Udruga članova Dinama “Dinamo to smo mi” traži od Kluba da jasno kaže tko je bio taj prijatelj, kao i tko je od odgovornih znao?

Dinamo je još jednom poslužio kao bankomat interesnim skupinama oko Kluba, a mi se pitamo koliko je takvih situacija bilo svih ovih godina?

Nedopustivo je da se ponovno oštećuju svi članovi Kluba, da se već jako narušen imidž dodatno uništava ovakvim potezima. Ne možemo dopustiti da se cijeli slučaj relativizira iza uspjeha igrača na terenu i da se sve pokuša sakriti ispod tepiha.

Upravo zato se naša odluka o podizanju kaznene prijave protiv odgovornih osoba u Klubu za ovaj slučaj pokazuje kao jedina ispravna.

U međuvremenu od djelatnika Kluba došli smo do novih saznanja o ulogama pojedinih zaposlenika i članova Skupštine Dinama u cijeloj ovoj aferi, te ćemo ovih dana dodatno proširiti kaznenu prijavu prema našim saznanjima.

U ovakvim trenucima još više se vidi nužnost da napokon članovi izaberu Upravu Dinama koja će raditi isključivo u interesu Kluba, a ne na sramotu ili štetu kao što to radi trenutna interesna skupina odana Zdravku Mamiću.

Zato zadnji put pozivamo sve članove Skupštine, Izvršnog odbora i Uprave Dinama da usklade statut Dinama sa Zakonom o Udrugama i omoguće provedbu izbora u Klubu.

Također, pozivamo institucije da istraže ima li veze transfer Marija Vasilja u Dinamo, o kojem smo prije nekoliko mjeseci pisali, s činjenicom da je njegov otac vlasnik Ville Regine u Međugorju, hotela u kojem se od pravosuđa sakrio Zdravko Mamić. Nakon činjenice da se klupskim novcem financirao falsifikator, čini se da Dinamo pomaže bjeguncu plaćanjem smještaja. – priopćili su iz udruge Dinamo – to smo mi.

>> Sin vlasnika hotela u kojem je u Međugorju utočište pronašao Zdravko Mamić potpisao za Dinamo

Dinamo – to smo mi


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email