Drama u gradskom derbiju: Dinamo u zadnjoj sekundi svladao Uspinjaču Gimku!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Futsal Dinamo i Uspinjača Gimka su u petak, 27. ožujka, trebali odigrati posljednju utakmicu regularnog dijela 1.HMNL koja je, kao i sva ostala sportska natjecanja u državi, odgođena dok se ne smiri situacija s koronavirusom.

No, dva zagrebačka futsal kluba pribjegli su nekonvencionalnom rješenju, i ipak odigrali dvoboj u video-igrici FIFA na Play Stationu. Dinamo su u ovom dvoboju predstavljali juniori Filip Novak i Andrija Vrcan, a Uspinjaču Gimku seniori David Mataja i Ivan Obšivač.

A dvoboj je, kao i svi susreti ova dva kluba na parketu, bio izjednačen i neizvjestan do doslovno posljednje sekunde. Prva utakmica između Novaka i Mataje završila je 1:1, Vrcan je potom svladao Obšivača (3:1) i Dinamu donio prvi bod, da bi Mataja uvjerljivom pobjedom protiv Vrcana (5:1) vratio stvari na početak.

Posljednja utakmica odlučivala je o pobjedniku, Novak je poveo 2:0, no Obšivač do kraja poluvremena stiže do izjednačenja, a u 73. pogađa za vodstvo od 3:2. No, Dinamov igrač nije se predavao, bacio je sve karte u napad te je u 83. izjednačio, a u 93., nakon isteka sudačkog dodatka, zabio za slavlje i trijumf u prvom e-sport meču između dva sportska kluba u Hrvatskoj.


S ovim dvobojem, oba kluba zabavili su svoje navijače u periodu samoizolacije i dokazala da se, unatoč zabranama, sport, premda bio nekonvencionalan, i dalje može igrati…

Futsal Dinamo


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email