Dragan Skočić novi izbornik Irana

Foto: ffiri.ir
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski trener Dragan Skočić novi je izbornik Irana s čijim je savezom potpisao ugovor do srpnja 2023. godine, a na toj poziciji je naslijedio belgijskog stručnjaka Marca Wilmotsa. 

51-godišnji Riječanin se tako pridružio sunarodnjacima Stanku Poklepoviću, Tomislavu Iviću, Miroslavu Blaževiću i Branku Ivankoviću koji su također sjedili na klupi iranske nogometne reprezentacije. 

Skočić je trenersku karijeru u Iranu gradio od 2013. godine te je vodio četiri tamošnja kluba – Malavan, Foolad, Khooneh i Sanat Naft kojeg je napustio prije dva dana. 

Trenerske početke je imao u Rijeci s kojom je u sezoni 2005./06. osvojio Hrvatski nogometni kup, a isto mu je pošlo za rukom i vodeći slovenski Interblock u sezoni 2007./08. U karijeri je još radio i u kuvajtskom Al Arabiju i saudijskom Al Nassru. 

Zadatak će mu biti izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a Iran se trenutno sa šest osvojenih bodova nalazi na trećem mjestu skupine C azijskih kvalifikacija, što je čak pet manje od vodećeg Iraka koji je odigrao i utakmicu više. Plasman u treći krug kvalifikacija izborit će pobjednici svih osam grupa te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Ljestvica:
Rezultati by SofaScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter