DORH: “Odbacujemo navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nastavno na sinoćnju konferenciju za medije koju je u prostorijama stadiona Maksimir održao optuženik za kriminal Zdravko Mamić kojem će se u srijedu na Županijskom sudu u Osijeku izreći prvostupanjska presuda u Aferi Godot oglasili su se iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Optuženik je tom prilikom između ostaloga optužio bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana i ravnateljicu USKOK-a Tamaru Laptoš da su reketarili članove sudskog vijeća kako bi protiv njega donijeli osuđujuću presudu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća, a koje je iznio optuženik u jednom kaznenom predmetu na sinoć održanoj konferenciji za novinare. 

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu, a niti u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku. (5. 6. 2018.)

Nadležno državno odvjetništvo zatražit će od kriminalističke policije provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navodne komunikacije koja je predstavljena na konferenciji za novinare, a samim time i sve ono što iz objave te navodne komunikacije proizlazi kako bi se provjerila sumnja u počinjenje bilo kojeg kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude niti samu presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter