Dinamo to smo mi: Sportska inspekcija je smjenila Kodžomana, tko štiti nelegalnu skupštinu Dinama?

Screenshot: Sport nedjeljom
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Udruga članova GNK Dinama “Dinamo to smo mi” zaprimila je krajem prošlog tjedna izvješće Sportske inspekcije koje je pozitivno riješila njezinu prijavu protiv predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana i naložila klubu da se on smjeni s pozicije obzirom da se nalazi u evidenciji Ministarstva pravosuđa kao pravomoćno kažnjena osoba.

Nelegalna i nelegitimna uprava Dinama svojim postupcima dokazuje da ih jedino brinu njihove pozicije i da će na njima ostati dok ih institucije ne prisile na odlazak ili promjene. Upravo su oni glavni krivci što se prije svake velike utakmice priča i piše o pravnim problemima – rekao je predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi” Juraj Čošić i dodaje:

Predlažemo ljudima koji sjede u upravi i skupštini kluba da pod hitno usklade statut sa Zakonom o udrugama i raspišu izbore u Dinamu, a ne da se skrivaju iza dobrih rezultata ekipe. Naš cilj je jasan i od njega necemo odustati – kazao je Čošić.

Podsjetio je kako još u kolovozu prošle godine je Sportska inspekcija utvrdila da Dinamo ne djeluje sukladno Zakonu o udrugama i naložila klubu da ispravi nepravilnosti.

–  Još u kolovozu utvrđeno je kako skupštinu Dinama čine ljudi koji nisu pet godina članovi kluba i kako se popis članstva ne vodi po zakonu o udrugama. Mi se pitamo tko je odgovoran za to? Čija je odgovornost članstvo Kluba u Dinamu? Zašto Gradski ured za opću upravu već sedam mjeseci štiti ljude u Dinamu koji su u međuvremenu počinili nove teške prekršaje poput afere SMS i sličnih, ali i zbog kojih se podižu nove optužnice – upitao se javno Čošič.

Dinamo – to smo mi


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email