Dinamo: Objava rješenja u pojedinim medijima u predvečerje velike europske utakmice Dinama nije slučajna te je u službi daljnje destabilizacije kluba

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je u medijima objavljeno da je Sportska inspekcija Grada Zagreba donijela rješenje prema kojem će predsjednik Uprave Dinama Igor Kodžoman morati napustiti svoju funkciju jer je pravomoćno prekršajno kažnjen jer Plavi nisu u roku objavili financijski izvještaj za 2017. godinu na službenoj web stranici kluba oglasili su se i iz Maksimira.

U priopćenju su poručili:

Tragom vijesti koje su objavljene na pojedinim internet portalima, GNK Dinamo ovim putem obavještava javnost kako klub nije zaprimio rješenje Sportske inspekcije (Grada Zagreba) kojom se predsjednik Uprave kluba kažnjava zabranom obnašanja dužnosti u organizaciji sportskih natjecanja, kao i upravljačkim strukturama i skupštinama kluba, udruge ili trgovačkog društva.

Upravo zbog toga je u najmanju ruku čudno što se rješenje objavilo u medijima prije nego je stiglo na adresu onih kojima je namijenjeno i tu izražavamo sumnju u kršenje pozitivnih zakonskih propisa.

Osim toga, ne možemo se oteti dojmu kako je objava rješenja u pojedinim medijima u predvečerje velike europske utakmice Dinama nije slučajna te je u službi daljnje destabilizacije kluba koji bilježi ponajbolje rezultate u novijoj povijesti. 

Iako je nezahvalno komentirati rješenje koje, ponavljamo, još uvijek nismo zaprimili, pretpostavljamo kako je to rezultat neobjavljivanja financijskog izvještaja za 2017. godinu na mrežnim stranicama kluba u kratkom zakonskom roku.  Želimo istaknuti da se radi o banalnom prekršaju koji ničim nije ugrozio neometano i zakonsko odvijanje sportskih aktivnosti kao i djelovanje kluba u skladu sa zakonom. Klub je u zakonskom roku predao financijski izvještaj za proteklu godinu FINA-i te svim ostalim institucijama u skladu sa hrvatskim zakonskim propisima. 

Predsjednik uprave GNK DINAMO imajući u vidu daljnji sportski prosperitet kluba prihvatio je osobnu odgovornost za navedeni slučaj, iako sam nije sastavljao izvještaj, te je isti bio u nadležnosti njegovih prethodnika.

Na ovaj način, a temeljem ovako izdanog Rješenja, pod uvjetom da je objava u medijima istinita, ugrožava se daljnji razvoj kluba, krše osnovna Ustavna prava kao što je pravo na rad i pravo na djelotvoran pravni lijek i žalbeni postupak, ugrožava  egzistencija osoba koje rade u klubu kao i njihovih obitelji, a posebno iznimno pozitivna atmosfera koja je stvorena u klubu i oko njega.

Predsjednik Uprave i GNK Dinamo će po primitku rješenja poduzeti sve zakonom predviđene pravne radnje i postupke u svrhu zaštite predsjednika Uprave i  funkcije koje obnaša u klubu te kluba u cjelini kako bi se zaštitio dignitet kluba i svih koji aktivno rade za dobrobit kluba.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter