Dinamo i Lokomotiva saznali suparnike u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka

Grafika: UEFA
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U Nyonu je održan ždrijeb drugog kola kvalifikacije Liga prvaka u kojem su kao hrvatski predstavnici sudjelovali prvak Dinamo i viceprvak Lokomotiva. Dok su Plavi sudjelovali u dijelu ždrijeba za prvake, Lokomotiva je bila na putu neprvaka.

S obzirom na pandemiju koronavirusa kvalifikacije se u ovoj fazi natjecanja igraju na samo jedan susret domaćin kojeg je određen ždrijebom, a utakmice su na rasporedu 25. i 26. kolovoza.

Dinamo će se sastati s pobjednikom dvoboja prvog kola kvalifikacija u kojem se 18. kolovoza sastaju malteški prvak Floriana i rumunjski prvak CFR Cluj. Plavi će biti gosti u tom susretu.

Lokomotiva će pak kao domaćin igrati s austrijskim predstavnikom Rapidom iz Beča.

Pobjednik drugog kola kvalifikacija plasirati će se u treće kolo kvalifikacija Lige prvaka dok poraženi europski put nastavlja u trećem kolu kvalifikacija Europske lige.

Ukoliko domaćin koji je određen ždrijebom zbog nacionalnih ograničenja nije u stanju primiti gosta u svojoj državi utakmica će se odigrati na neutralnom terenu u Mađarskoj, Poljskoj, Grčkoj ili Cipru.

Ostali ovosezonski hrvatski europski predstavnici Rijeka, Osijek i Hajduk se u natjecanje Europske lige uključuju od trećeg odnosno drugog kola kvalifikacija ždrijeb kojih je na rasporedu 31. kolovoza i 1. rujna.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter