Derbi za polufinale Kupa: Mogu li Splićanke zaustaviti osječku dominaciju

Split Osijek
ŽNK Split
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

ŽNK Osijek već 10 godina dominira ženskim nogometom u Hrvatskoj. Zečice s Mačkamame cijelo desetljeće ne znaju što to znači biti na bilo kojoj poziciji osim na tronu. Prije devet godina u Splitu se rodila ideja o novom ženskom klubu koji će za cilj imati prekinuti dominaciju Osijeka i zavladati ženskim nogometom u Hrvatskoj i regiji.

Predsjednica kluba Vinka Fabjanac s nekoliko je roditelja i djevojaka koje su igrale nogomet osnovala ŽNK Split koji je krenuo iz druge lige i vrlo brzo došao do najvišeg ranga iz kojeg nije ispadao. Split je svake godine sve više rastao i sada se prometnuo u jedinog ozbiljnog konkurenta nepobjedivog Osijeka.

Splićanke su u posljednjih nekoliko sezona sve bliže Osječankama, a koliko su se približile govori i rezultat iz prve ovosezonske utakmice u prvenstvu koja je završila s 2-0 u korist Osijeka. Poraz od 2-0 možda ne izgleda kao poseban uspjeh, no ako znamo da najjača Hrvatska ekipa svoje protivnice melje i s 10 i više razlike, a Splitu je u toj utakmici nedostajalo sreće pa su promašili 4-5 prilika, onda je ta utakmica itekako pokazatelj napretka.

U odnosu na taj susret Split se pojačao, a Osijeku je ozlijeđeno nekoliko ključnih igračica. Najbolja igračica u Hrvatskoj Maja Joščak vraća se nakon operacije križnih ligamenata i još nije ona stara, pa nas u srijedu u četvrtfinalu Kupa u Vranjicu očekuje spektakularan dvoboj naše dvije najjače ekipe.

“Svi jako dobro znamo što je Osijek u okvirima ženskog nogometa u Hrvatskoj. Osobno se ni ne sjećam kada su zadnji put izgubili utakmicu na hrvatskim terenima, no kažu kako je Kup natjecanje koje je uvijek nepredvidivo i u kojem ima dosta iznenađenja”, rekla nam je napadačica Splita Monika Conjar pa dodala:

“Kada ne bih vjerovala da možemo napraviti iznenađenje, ne bih ni istrčala na teren. Split je izrastao u vrhunsku ekipu koja se može ravnopravno nositi s Osijekom što se moglo vidjeti u zadnjoj prvenstvenoj utakmici. Kada bismo ponovile tu utakmicu i u nekim situacijama isprovocirali određenu dozu sreće bili bismo blizu uspjeha. Nadamo se svi da će nas ta sreća i pomaziti”, zaključila je Conjar koja je s 26 postignutih pogodaka u ovoj sezoni na trećem mjestu ljestvice najboljih strijelaca.

Prve dvije pozicije drže Osječanke Mateja Andrlić s 42 zabijena gola i Lorena Balić s 53 postignutih pogodaka, pa od četvrtfinala Kupa itekako možemo očekivati spektakularan susret pun golova.

Četvrtfinale je na rasporedu u srijedu, 18. travnja, u 13:00 u Vranjicu na igralištu s umjetnom travom sportskog centra Kava.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email