Demoni: “Nitko nije vjerovao da će Istra 1961 biti srozana na ovako nizak nivo”

Foto: Demoni Pula
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Povodom lošeg stanja u Istri 1961 otvoreno pismo javnosti koje prenosimo u cijelosti su uputili iz navijače skupine Demoni:

”Poštovani građani, navijači Istre 1961, mediji, potaknuti lošim stanjem u nogometnom klubu Istra 1961, što je između ostalog rezultiralo padanjem na dno prvoligaške ljestvice, osjećamo potrebu obratiti se javnosti te pružiti naše viđenje aktualne situacije. Osvrnuli bismo se dakako na stanje otkako je investicijska grupa Round Midnight Investments (RMI) na čelu s Michaelom Gloverom preuzela klub. Po dolasku američkih investitora data su velika obećanja: gornji dio ljestvice u domaćem prvenstvu, izlazak na europska natjecanja, ispunjen stadion, veća ulaganja u marketing (samo je nekoliko tjedana trajala organizacija koncerata u šatoru pokraj stadiona, jumbo plakati i prodaja karata po cijeloj Istri) te gradnja nogometnog kampa na Marsovom polju.

Iako su članovi naše navijačke skupine bili prilično skeptični, nitko nije vjerovao da će klub biti srozan na ovako nizak nivo, a obećani ciljevi miljama daleko od realizacije. Novi su vlasnici doveli svoj stručni tim suradnika, od kojih su neki još uvijek u klubu, a uspjeli su u kratkom vremenskom roku porušiti pojedine negativne trendove HNL-a. Igrači su nezadovoljni tretmanom, kasne im plaće po nekoliko mjeseci kao i drugim zaposlenicima kluba! A kako i ne bi bili nezadovoljni kada je izvršni direktor javno izjavio da će se redovito plaćati samo oni igrači koji ‘bolje’ igraju, ili koji su čvršće vezani za klub.

Sljedeća stvar je totalna netransparentnost poslovanja kluba. U 2015. i 2016. godini je ostvareno 32 milijuna kuna gubitka, te je klub doveden na rub predstečajnog postupka. Isto tako, dovode se igrači sumnjive kvalitete, pri svakom prijelaznom roku dođe ili ode po 15-ak igrača, domaćih je sve manje odnosno darovita djeca ne stignu do statusa seniora. Što smo mi, kolodvor ili nogometni klub? No ono što nama navijačima najviše smeta – vidimo da klub nema nikakve vizije daljnjeg razvoja. Jedino što je spomenuto kao cilj za ovu sezonu je bolji plasman od prošlogodišnjeg. Kako? Mi se pitamo. Ostali gledatelji se pitaju. Građani Pule se pitaju. Na koncu cjelokupna se javnost pita – a mi tražimo odgovore.

Puležani su tradicionalno okrenuti prema svom nogometnom klubu. Od novijih vremena svakako treba spomenuti razdoblje druge polovice 1990-ih kada je na stadionu na malim utakmicama prosjek bio po 3 do 4 tisuće ljudi, a na velikim, protiv Rijeke, Dinama i Hajduka između 5 i 7 tisuća gledatelja. Gdje su ti ljudi? Kada i zbog čega je naše građane prestao zanimati nogomet? Zadnjih nekoliko godina je prosjek prodanih karata na malim utakmicama bio par stotina karata. Ostalu publiku su činili i čine prijatelji kluba, sponzori, rođaci i prijatelji redara itd. Nije li to žalosno i sramotno? Pitamo se pored očajne igre i loše klime u i oko kluba kako bi i bilo bolje od ovoga. Da je drukčije bilo bi nenormalno. Ionako ovaj mali broj navijača koji dolaze na stadion spadaju u skupinu mazohista. Demoni Pula uz klub stoje u pobjedi i porazu, doma i na strani, od 1992. godine u kontinuitetu, a uprave, igrači i vlasnici klubova dolaze i odlaze. Što ljudi iz kluba čine kako bi privukli publiku na stadion? Ništa. Baš ništa. Jedno veliko ništa. Na kraju, apeliramo na gradske i županijske strukture da naprave sve što je u njihovoj moći kako bi se zaustavilo daljnje blaćenje nogometnog kluba Istra 1961, koji nosi i ime naše županije, a trebao bi biti ponos svih žitelja ovoga kraja.

ISTRA PONOS NAŠEG KRAJA SAMO NAPRID I KURAJA!

Klub navijača ‘Demoni Pula’


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter