Delegat Kolesarić najavio dodatno izvješće s derbija Hajduka i Dinama

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Proteklo kolo Hrvatski Telekom Prve lige obilježio je najveći derbi hrvatskog sporta u kojem je Hajduk pred 29.359 gledatelja na Poljudu slavio protiv Dinama pogotkom Bassela Jradija.

Derbi je ponudio i uobičajenu navijačku kulisu, a delegat utakmice Darko Kolesarić iz Osijeka je odlučio da će o uočenim nepravilnostima vodstvo lige obavijestiti putem dodatnog izvješća. Netom poslije utakmice je unio sljedeća zapažanja:

Utakmica odigrana i organizirana sukladno Propozicijama natjecanja. Pred 29359 gledatelja, po sparnom vremenu prikazan je borben i zanimljiv nogomet, u kojem je domaćin pobjedio. Sukladno čl. 15 stavak. 8 Propozicija HTPL prijavljujem nacionalno trenirane igrače lalo slijedi; HNK Hajduk; 6, 9, 10, 17, 40 i 19, a kod GNK Dinama; 40, 5, 31, 55, 99 i 18. Sukladno članku 54. DP prijavljujem GNK Dinamo zbog 6 opomena. Vezano za neprimjereno skandiranje, pjevanje, pirotehniku, transparente i druge događaje, slijedi dodatno izvješće.

Kolo su u Kranjčevićevoj otvorili Lokomotiva i Slaven Belupa, a utakmicu je popratio Martin Šarić iz Dugog Sela koji je tom prilikom napisao:

Organizacija utakmice u skladu s Propozicijama natjecanja HT Prve lige. Uvidom u športske iskaznice utvrđene je da su u potpunosti valjane. Kod domaćina kao strani državljani nastupili igrači broj 14., 16., 22. i 18., te kod gosta igrači broj 9., 11., 19. i 97. U 18:30 održan sastanak s predstavnicima klubova, rukovoditeljem osiguranja i četvrtim sucem, te na istom utvrđen način provođenja utakmice.U 41. minuti igru napustio domaći igrač broj 14. zbog ozlijede zgloba desne noge. U 75. minuti, nakon izlaska iz igre kapetana gostiju, kapetansku vrpcu preuzeo igrač broj 2.U 55. minuti dosuđen kazneni udarac u korist gosta, te je isti iskorišten. Klub domaćin osigurao sustav brojača ulaznica i sustav personaliziranih ulaznica, te izvršio sve obveze prema medijima.

Robert Balen iz Zagreba je vezano za dvoboj Istra 1961 i Osijeka naveo:

Organizacija utakmice provedena prema Propozicijama HT Prve lige bez propusta. Zaštitara i sakupljača dovoljan broj, iskaznice i licence ispravne i s pravom nastupa. Domaćin osigurao na svim službenim ulazima brojače te posjeduje odobrenje za točenje alkohola. Navijanje fer i korektno kako kod domaćih tako i gostujućih navijača. Utakmica puna tempa, rezultatski neizvjesna do samog kraja. Odigrana po toplom i sparnom vremenu. Domaćin prijavljuje nacionalno trenirane igrače pod br. 12, 6, 7, 20, 22 i 25 a gosti prijavljuju igrače br. 1, 13, 6, 7, 8 i 10.

Pobjedu Gorice u Varaždinu popratio je Zagrepčanin Damir Stipković:

Organizacija utakmice prema Propozicijama.Sportske iskaznice uredne , te svi igrači s pravom nastupa. Sukladno čl. 15 Propozicija domaćin prijavio igrače ; 3,4,7,10,99 i 14, a gost; 1,44,77,32,5,10. Licence službenih osoba uredne, te svi upisani nazočni za vrijeme utakmice. Licencirani treneri vodili svoje momčadi s klupa. Dežurno medicinsko osoblje s nekoliko lakših intervencija. Ponašanje svih sudionika primjereno.

Kolo su na Rujevici zaključili Rijeka i Inter-Zaprešić, a Zoran Pandža iz Vinkovaca je naveo:

Utakmica organizirana i odigrana prema Propozicijama HT Prva liga. Identitet igrača utvrđen putem sportskih iskaznica, liječnički pregledi vrijedeći kao i licence službenih osoba. Domaćin osigurao prisustvo svih potrebnih službi. Ulaznice su prodavane sukladno članku 6 Propozicijama natjecanja o personaliziranoj prodaji ulaznica. Klubovi kao nacionalno trenirane igrače prijavljuju : HNK Rijeka : br. 4, 4, 8, 13, 18, i 32 a NK Inter br: 7, 8, 11, 13, 25 i 35. Po službenoj službenoj dužnosti prijavljuje se NK Inter zbog 5 i više javnih opomena. Tijekom utakmice bilo je neprimjerenog skandiranja od strane navijača HNK Rijeka koji su u više navrata (u min. 3, 20, 22, 45 i neposredno nakon završetka utakmice) skandirali sudačkoj četvorci “Cigani, Cigani…”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter