Črnko: Otkazujemo VAR edukacije na našem stadionu

Foto: HNK Gorica
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Predsjednik Gorice Nenad Črnko u razgovoru za Sportnews ljutito je reagirao na sudačke odluke na susretu 11. kola Hrvatski Telekom Prve lige u kojem je Osijek u Gradskom vrtu nakon preokreta slavio rezultatom 2:1.

Prvi čovjek velikogoričkog prvoligaša i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza je prvenstveno ogorčen na kazneni udarac kojeg je sudac Ivan Vučković dodijelio domaćinima u 66. minuti utakmice nakon duela Ljubisavljevića i Mancea, a iz kojeg je Marić poentirao za 1:1.

Tom prilikom je i stoper gostiju dobio drugi žuti karton što su Bijelo-plavi iskoristili za potpuni rezultatski preokret.


Črnko je u opširnom obraćanju izjavio:

Dugo smo tolerirali situacije koje nas jesu ili koje bi nas mogle koštati pozicija koje naš klub zaslužuje, ali način na koji se sve događa ne može izbjeći naše ogorčenje i reakciju. Gorica je teško oštećena u Osijeku prošlog proljeća i tada su nas dvije velike pogreške pomoćnog suca koštale plasmana koji vodi u Europu. Sjetimo se četvrtog kola i utakmice u Splitu kada nije dosuđen kazneni udarac u 15. minuti za Goricu kod rezultata 0:0 gdje bi Gorica aktivnim rezultatom u toj utakmici sigurno i nakon te petnaeste minute igrala ozbiljnu ulogu. Jučer je Gorica pokazala da se igrom i pristupom može nametnuti za više od pete pozicije i pomrsiti račune većim i bogatijim klubovima HNL-a no tada opet pogreškom suca i dosuđivanjem nepostojećeg kaznenog udarca za Osijek, a onda i posljedičnim isključujućim kartonom za Ljubisavljevića ovakva odluka gura Goricu u poraz i deficit na terenu. I ne samo to – vrlo je diskutabilna (ne)dozvoljena pozicija Mancea neposredno pred dobivanje dubinske lopte za tu akciju, ali kad sve to zanemarimo tada je nakon svega u nastavku utakmice svega nekoliko minuta kasnije Lopa morao dobiti drugi žuti karton – ako ćemo na vagu stavljati podjednaki kriterij za obje momčadi. Ne možemo tolerirati takav odnos kao što ne možemo i ne smijemo tolerirati različite kriterije prema klubovima koji imaju respekt i ostalim klubovima koji ga u nogometu ili HNL-u moraju tek izgraditi. Isto tako ne mogu se oteti dojmu nas po defaultu proglašavaju čvršćom ekipom u HNL-u pa si onda svi daju pravo da se na štetu Gorice razmašu kartonima – jer kao mi igramo čvrsto, a drugi ne. Takvo ponašanje prema Gorici stavlja pod povećalo svaku utakmicu pogotovo one gdje se u identičnim situacijama na obje strane žutim kartonima kažnjavaju samo igrači Gorice. Upravo u takvim situacijama Gorica je u startu u podređenom položaju i ako naši suci misle da će u ovakvim situacijama zaštiti sebe čekajući da se uvede VAR i da će nam to biti opravdanje za loše odluke onda to nije dobro ni za organizaciju ni za klubove, a u konačnici gubi nogomet. Ovdje se egzistencija mjeri kroz plasman i rezultat, da bi se do toga došlo netko ulaže značajan novac u razvoj svog kluba i kad ti netko oduzima ono što zaslužiš na terenu s pravom se pitaš koja je svrha svega. Možemo šutjeti i govoriti o slučajnosti, jednom, dvaput, ali kada to uđe u kontinuitet tada to jednostavno nije dobro.

Najavio je i konkretne poteze koje će njegov klub poduzeti u budućnosti:

Gorica je sigurno na svim segmentima klub koji je uzor i želimo biti dio cjeline koja gradi bolji nogomet i uvjete u HNL-u, pa smo tako prvi ozbiljno shvatili obavezu i opet uložili značajan novac u završetak VAR prostorije i konstantno stojimo na raspolaganju edukaciji koja je nužna iako smo taj novac mogli usmjeriti u dodatno ojačanje kadra, a kao i drugi čekati zimu. Stoga ćemo u tijeku ovog tjedna vrlo ozbiljno razmisliti i nakon svega što se događa otkazati sve daljnje VAR edukacije na našem stadionu. I na kraju samo opaska kako ovo naše ogorčenje nije usmjereno ni protiv vodstva Osijeka ili Hajduka, a ja još jednom moram naglasiti kako su odnosi sa oba kluba odlični, kako smo i u Osijeku i u Splitu uvijek odlično primljeni i kako sam siguran da i oni žele da se ovakve stvari u HNL-u ne događaju, jer nam je svima nogomet na prvom mjestu, a nažalost u ovoj sezoni to nije, već se stalno bavimo suđenjem i analizom pogrešaka


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter